Bar, disko yapmak için hurda uçak alma yarışı

Güncelleme Tarihi:

Bar, disko yapmak için hurda uçak alma yarışı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2006 00:00

İstanbul’da bir şirketin internet üzerinden tanıtımını yaparak satışa çıkardığı 16 hurda uçağı almak için 21 şirket adeta birbiriyle yarışıyor. Jet Analiz Havacılık Genel Müdürü Celal Uzar, internet üzerinden tanıtımını yaptıkları uçakların satışını gerçekleştirdiklerini belirterek, hurda uçaklara olan ilginin arttığını söyledi.

www.tayyareci.com sitesi aracılığıyla 16 hurda uçağı satışa çıkardıklarını ifade eden Uzar, şirketlerin bu uçakları almak için birbirleriyle yarıştığını kaydetti.

325 BİN YTL: Son olarak 325 bin YTL’ye satışa çıkarılan, 325 yolcu kapasiteli Airbus A300 B4 tipi hurda yolcu uçağını satın almak için Kayseri, Adapazarı, Bursa, Antalya ve İstanbul’dan yaklaşık 20 şirketin talepte bulunduğunu belirten Uzar, şirketlerin satın almak istediği uçağı, restoran, kafe, disko ve mağaza gibi çeşitli amaçlar için kullanmak istediğini dile getirdi. Uzar, Antalya’da ormanlık alan içinde 5 yıldızlı restoran projesi için uçağı satın almak isteyen bir şirketle anlaşmak üzere olduklarını belirtti.

KESİLİP TAŞINACAK: Jet Analiz Havacılık Genel Müdürü Uzar, 55 metre uzunluğunda, 45 metre kanat genişliğinde, 16 metre yüksekliğindeki uçağın, 90 ton ağırlığında olduğunu aktararak, uçağı almak isteyenlerin karşılaştığı en büyük sorunun, belediyelerdeki "ruhsat alma" işlemleri olduğunu bildirdi. Uzar, bir çok belediyenin uçağın 16 metre yüksekliğindeki kuyruğunu 5 katlı bir bina olarak değerlendirdiğini ifade ederek, işletme ruhsatı vermediğini öne sürdü. Uçağın havaalanında bir bütün olarak, kesilmeden satılmasının mümkün olmadığını vurgulayan Uzar, satışı gerçekleştirilen uçağın, özel bir ekip tarafından lazerlerle 8 parçaya bölüneceğini, nakliyesinin kendileri tarafından yapılacağını ve götürüleceği yerde birleştirilerek, yeni bir uçak gibi boyanacağını sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!