Vize'de linç girişimi

Güncelleme Tarihi:

Vizede linç girişimi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2006 10:23

Kırıkkale'nin Vize İlçesi'ne bağlı Kıyıköy Beldesi’de kamp kuran Temel Haklar ve Özgürlükler Dernekleri Federasyonu üyeleri, hakkında yakalama kararı bulunan bir arkadaşlarını polise vermek istemeyince olaylar çıktı. Güvenlik güçlerine taş ve sopalarla direndikleri için gözaltına alınan 61 kişi dün akşam Vize'ye getirilirken, ilçede ‘PKK'lılar yakalandı’ söylentisi üzerine toplanan halk, linç girişiminde bulundu, avukatlarının otomobilini tahrip etti.

Haberin Devamı

Olaylar gece boyu devam ederken, çevre il ve ilçelerden Vize'ye takviye güvenlik gücü sevkedildi.

Temel Haklar ve Özgürlükler Dernekleri Federasyonu üyeleri üç günlük kamp için iki gün önce Vize ilçesi Kıyıköy Beldesi Liman mevkiine gelerek çadırlarını kurdu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, hakkında yakalama kararı bulunan Yıldız Keskin’in de Kıyıköy'deki bu kampta bulunduğunu belirledi. Bunun üzerine İstanbul 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nden kampta arama kararı alındı.

Mahkeme kararı üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile Kırklareli Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı ekipleri dün akşam saat 21.00 sıralarında Temel Haklar ve Özgürlükler Dernekleri Federasyonu üyelerinin kurduğu kampa gitti.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55ea5c4bf018fbb8f87ae1af
Ancak kamptakiler, arkadaşları Yıldız Keskin’in gözaltına alınmasına karşı çıktı, taş ve sopalarla güvenlik güçlerine direnişe geçti.

Güvenlik güçleri takviye ekiplerin gelmesiyle kamptakileri gözaltına aldı. Vize İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı'na getirilen, aralarında hakkında yakalama kararı bulunan Yıldız Keskin'in de yer aldığı 61 zanlı İstanbul’da bulunan avukatlarını arayarak yardım istedi.

OLAYLAR SAHABA KADAR SÜRDÜ

Bu sırada Vize’de halk arasında Kıyıköy Beldesi'nde çok sayıda PKK'lının yakalandığı söylentisi yayıldı. Gece yarısı ellerinde bayraklarla Vize Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan halk, ‘Kahrolsun PKK’, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları atmaya başladı. Yaklaşık 100 kişilik grup da gözaltıa alınanların kendilerine verilmesini istedi. Gelişmeler üzerine çevre ilçelerden Vizeye takviye güvenlik gücü sevkedildi.

/images/100/0x0/55ea5c4bf018fbb8f87ae1b1
İstanbul’dan Halkın Hukuk Bürosu’nda çalışan avukatlar Taylan Tanay, Oya Aslan ve Şükrüye Erden, şoför Sadri Macur’un kullandığı otomobille saat 02.00 sıralarında Vize’ye geldi. Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan öfkeli kalabalık avukatların geldiği otomobile saldırarak tahrip etti.

Haberin Devamı

Avukatlar ise Emniyet Müdürlüğü'ne sığınarak saldırıdan zor kurtuldu.

Öfkeli kalabalık yerel yöneticilerin de araya girmesi ile sabah saatlerinde dağıldı. Gözaltına alınan 61 kişi ise sabah saatlerinde Adli Tabiblik'te sağlık kontrolünden geçirildi. Daha sonra Vize Cumhuriyet Savcılığı Jandarma Komutanlığı’nda zanlıların ifadesini almaya başladı.

Kırklareli Vali Vekili İsmet Talas, soruşturmanın adli makamlar tarafından yürütüldüğünü, bazı idari tedbirleri aldıklarını, Vize’ye takviye güvenlik güçü sevk edildiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!