Çanakkale doğalgaza kavuşuyor

Güncelleme Tarihi:

Çanakkale doğalgaza kavuşuyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2006 14:17

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, il olarak uzun yıllardır doğal gazı beklediklerini ve bu özlemlerine yakın zamanda kavuşacaklarını söyledi.

Çanakkale doğal gaz dağıtım işinin protokolü, belediyede düzenlenen törenle, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Aksa Doğalgaz Dağıtım A.Ş. firması Çanakkale Bölge Müdürü Zülküf Turhan tarafından imzalandı.

Gökhan törende yaptığı konuşmada, firmanın önümüzdeki hafta içinde doğal gaz hattı yapım işine başlayacağını hatırlatarak, “İlgili bakanlık ve kurumların onayından sonra firma bizimle de belediye ile ilgili çalışmalarda protokol imzaladı. Çünkü firma altyapıya göre çalışma yapacak. Firma çalışmalarda vatandaşı sıkıntıya sokmadan çalışmayı taahhüt etti. Uzun yıllardır Çanakkale olarak doğal gazı bekliyorduk. Bu çalışmanın ilimize hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

Aksa Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Çanakkale Bölge Müdürü Zülküf Turhan da geçtiğimiz Nisan ayı içinde gerekli yetkiyi aldıklarını ve 18 ay içinde ilk gazı vermeleri gerektiğini hatırlatarak, şöyle devam etti:

“Ancak biz firma olarak 3 veya 6 ay içinde ilk gazı Barbaros Mahallesine vermeyi planlıyoruz. Çalışmamıza önümüzdeki hafta içinde başlayacağız. Çanakkale ile birlikte Çan ilçesinde de aynı zamanda altyapı çalışmaları başlayacak. Çanakkale doğal gazı en ucuz kullanacak il olacaktır.”

Öte yandan Gökhan, sözleşmeye göre firmanın merkez ilçenin tamamına 5 yıl içinde doğal gaz verme zorunluluğu bulunduğunu belirterek, “Ancak firma yetkilileri bu süreden önce ilin tamamına doğal gaz vermeyi planlıyor. Tabi bunda başta kamu kurum ve kuruluşlar ile toplu konutlarda yaşayan kişilerin doğal gaz kullanımını talep etmeleri önemli. Talep ne kadar fazla olursa, ilin tamamının doğal gaz kullanması süresi de düşer” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!