Siirt Eruh'ta PKK saldırısı: 8 şehit

Güncelleme Tarihi:

Siirt Eruhta PKK saldırısı: 8 şehit
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2006 11:15

Siirt'in Eruh ilçesinde meydana gelen PKK saldırısında 7 asker bir korucu şehit oldu.

Haberin Devamı

Siirt’in Eruh ilçesi kırsal kesiminde dün gece güvenlik kuvvetleriyle PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada 7’si asker, 1’i korucu 8 güvenlik görevlisi şehit oldu. Bölgede operasyonlar devam ediyor.

Eruh ilçesine bağlı Dağdöşü köyü kırsal kesiminde arazi arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçleri, dün saat 22.00 sıralarında kalabalık bir grup teröristle sıcak temas sağladı. Burada çıkan çatışmada 7’si asker, 1’i korucu 8 güvenlik görevlisi şehit oldu. Karanlıktan yararlanarak dağlık kesime doğru kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla operasyon bölgesine Şirvan, Eruh, Pervari ve Siirt’ten de takviye askeri timler sevkedildi.

Havanın aydınlanmasıyla birlikte Kobra helikopterleri PKK’lıların kaçtıkları yöne doğru olan alanı yoğun biçimde bombaladı. Sikorsky helikopterleri de, teröristlerin kaçış güzergahlarını kesmek amacıyla stratejik bazı noktalara özel eğitimli komando timleri indirdi. Çok sayıda korucunun da katıldığı operasyon aralıksız sürüyor.

Haberin Devamı

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ

3. Tugay Komutanlığından yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz 2006 günü Siirt'in Eruh ilçesine bağlı Dağdüşü köyü Yassıdağ bölgesinde terör örgütü mensuplarıyla yaşanan çatışmada 7 er ve erbaş ile 1 korucunun şehit olduğu

/images/100/0x0/55eab694f018fbb8f891f4d0
belirtilerek, şöyle denildi:

“Çatışmada, Mersin doğumlu jandarma komando çavuş Yalçın Duman, İzmir-Ödemiş doğumlu jandarma komando onbaşı Kamil Alkan, Konya doğumlu jandarma komando er Orçun Yaldır, Tekirdağ-Şarköy doğumlu jandarma komando er Emrah Öztürk, İzmir-Kemalpaşa doğumlu jandarma komando er Mustafa Akmansoy, Tunceli doğumlu jandarma komando er Erdal Güneş, Ankara-Polatlı doğumlu piyade komando er Sedat Akça ve Siirt doğumlu geçici köy korucusu Osman Sarın şehit olmuştur.”

ŞEHİTLERN İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ 
  
Siirt'te şehit olan 7 er ve erbaş ile 1 geçici köy korucu için tören düzenlendi.  Törene Vali Vekili Aytekin Yılmaz, Belediye Başkanı Mervan Gül, Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Ertemel, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri ile askeri erkan katıldı.

Haberin Devamı

Törenin ardından şehit olan 7 er ve erbaşın cenazelerinin memleketlerine gönderiliyor.

Törene, basın mensupları alınmadı.

AYNI AİLEDEN BAŞKA ŞEHİTLER

Terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada şehit olan Konyalı jandarma komando er Orçun Yaldır'ın amcasının oğlunun 11 yıl önce Şırnak'ta, 6 yıl önce de dayısının Mardin'de şehit olduğu öğrenildi.
Şehit Yaldır'ın üvey kardeşi İbrahim Sualp, yaptığı açıklamada, bugün kapıları çalındığında, evlerinin önünde Jandarma İl Komutanlığından askerleri görünce kardeşinin şehit olduğunu anladığını söyledi.
  
Yaldır'ın şehit düştüğü haberini aldığında olduğu yere çöktüğünü belirten Sualp, annelerinin de fenalık geçirdiğini kaydetti. Yaldır'ı acemi birliğini bitirmesinden sonraki yemin töreninden itibaren hiç görmediklerini dile getiren Sualp, “Orçun Yaldır'ın amcasının oğlu 11 yıl önce Şırnak'ta yine bir çatışmada şehit olmuştu. 6 yıl önce de dayımızı Mardin'de şehit verdik. Annem bir kardeşini bir de oğlunu kaybetmenin acısını yaşıyor. Vatan sağ olsun. Türk askeri kardeşimin kanını yerde bırakmayacaktır” diye konuştu.

Haberin Devamı

ŞEHİTLER MEMLEKETLERİNE GÖNDERİLİYOR

Siirt'te, terör örgütü PKK mensuplarıyla çıkan çatışmada şehit olan 7 erden Tunceli doğumlu jandarma komando er Erdal Güneş'in cenazesi karayoluyla Tunceli'ye gönderildi.

Siirt'in Eruh ilçesine bağlı Dağdüşü köyünün Yassıdağ bölgesinde güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada şehit olan 7 er ve erbaş için Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığında düzenlenen törenin ardından, jandarma komando er Erdal Güneş'in cenazesi karayoluyla Tunceli'ye götürüldü.

Çatışmada şehit olan Mersin doğumlu jandarma komando çavuş Yalçın Duman, İzmir-Ödemiş doğumlu jandarma komando onbaşı Kamil Alkan, Konya doğumlu jandarma komando er Orçun Yaldır, Tekirdağ-Şarköy doğumlu jandarma komando er Emrah Öztürk, İzmir-Kemalpaşa doğumlu jandarma komando er Mustafa Akmansoy, Ankara Polatlı doğumlu piyade komando er Sedat Akça'nın cenazeleri helikopterle Diyarbakır'a gönderildi.

Haberin Devamı

Şehitlerin cenazelerinin bu akşam Diyarbakır'dan memleketlerine gönderilecekleri öğrenildi.

EVLİLİK YILDÖNÜMÜNDE ŞEHİT DÜŞTÜ

Siirt'in Eruh ilçesinde güvenlik güçleriyle terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada şehit olan jandarma komando er Mustafa Akmansoy'un, evlilik yıldönümünde şehit düştüğü öğrenildi.

Er Akmansoy'un, İzmir'in Kemalpaşa ilçesi Ulucak beldesindeki evinde büyük bir hüzün yaşanıyor.

6 aylık asker olan Mustafa Akmansoy'un eşi Zeliha Akmansoy, 16 Temmuzun, evliliklerinin birinci yıldönümü olduğunu söyledi.

Zeliha Akmansoy, eşiyle son olarak geçen hafta cuma günü görüştüğünü ve kendisine 3 günlük göreve gittiğini söylediğini anlattı.

Haberin Devamı

Baba Veli Akmansoy ise “Oğlumuzu şehit verdik, vatan sağ olsun” dedi.

Şehit er Mustafa Akmansoy'un cenazesinin yarın, Kemalpaşa'nın Ulucak beldesinde öğleyin kılınacak namazının ardından defnedileceği bildirildi.

Öte yandan, aynı çatışmada şehit düşen jandarma komando onbaşı Kamil Alkan'ın cenazesinin, memleketi Ödemiş'in Konaklı beldesinde yarın düzenlenecek törenle toprağa verileceği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!