Mardin’in cenazesinde bir Bee Gees

Güncelleme Tarihi:

Mardin’in cenazesinde bir Bee Gees
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2006 00:00

Dünyaca ünlü müzik yapımcısı, 12 Grammy Ödüllü Arif Mardin, dün Teşvikiye Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenaze törenine Amerika’dan gelen ünlü "Bee Gees" grubunun solisti Robin Gibb ve eşi Dwina Gibb de yer aldı.

DÜNYACA ünlü müzik yapımcısı ve 12 Grammy Ödülü sahibi Arif Mardin, dün Teşvikiye Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’na defnedildi. Cenaze namazından önce camii avlusunda Arif Mardin’in kız kardeşi Betül Mardin, eşi Latife Mardin, çocukları Yusuf Muhittin Mardin, Jülide Mardin, Nazan Joffre, taziyeleri kabul etti.

Teşvikiye Camii’ndeki cenaze törenine katılanlar arasında, Gürel Aykal, Garo Mafyan, Füsun Önal, Erol Evgin, Haldun Dormen ve Yaşar Kemal gibi müzik ve sanat dünyamızın tanınmış isimlerin yanı sıra, Amerika’dan gelen dünyaca ünlü Bee Gees topluluğunun solistlerinden Robin Gibb ve eşi Dwina Gibb de yer aldı.

Babasının, ölümünden önce kardeşi Yusuf M. Mardin’le albüm hazırladığında olduğunu ifade eden Nazan Joffre, "Albümde babamın bestelerini ve aranjmanlarını, başta Bette Midler ve Chaka Khan olmak üzere, çalıştığı ünlü sanatçılar seslendirecek. Albüm 1-2 ay içinde piyasaya çıkacak" dedi.

Törene katılarak Mardin ailesine taziyelerini bildiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Arif Mardin’i tanımayı çok isterdim. Kendisi ile sağlığında tanışmadık. Çok acı bir kayıp. Türkiye’yi çok iyi temsil etmiş bir barış elçisi. Kendi gayretiyle ulaştığı bir zirve var. Gençlere çok iyi bir örnek" diye konuştu.

AKP İstanbul Milletvekili Egemen Bağış ise, "Başbakanımızın taziyelerini getirdim. Mardin, Türkiye’yi dünyada kültür ve sanat alanında çok iyi tanıtan bir kültür elçimizdi. Eski bir New Yorklu yakını ve bir İstanbul milletvekili olarak Türkiye’yi tanıtmış kültür elçisinin cenazesinde bulunmak benim görevimdi" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!