Bakan Koç: Espri yapmak zeka işidir, ben de zekiyim

Güncelleme Tarihi:

Bakan Koç: Espri yapmak zeka işidir, ben de zekiyim
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2006 18:52

47. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenlikleri çerçevesinde göle maya çalan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, "Espri yapmak zeka işidir. Ben de zekiyim. Espriyi çok severim. Espri zekanın zekatıdır" dedi.

47. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenlikleri kapsamında, temsili Nasreddin Hoca ile Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, kuruyan Akşehir Gölü yerine özel bir besi çiftliğine ait gölete birlikte maya çaldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Akşehir Kültür Merkezi'nde düzenlenen 47. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği'nin resmi açılış töreninde yaptığı konuşmada, kapalı mekanlarda bu tür programların sıkıcı olabildiğini söyledi.

Kendisinin de buna benzer bazı programlarda sıkılması nedeniyle uyuyakaldığını belirten Koç, gazetecilerin kendisini bu şekilde görüntülediğini, bu yüzden konuşmasını uzun tutmayacağını kaydetti.

Nasreddin Hoca'nın sadece Türkiye'de değil, isim değişikliğiyle tüm dünyada tanınan bir değer olduğunu ifade eden Koç, şunları söyledi: “Nasreddin Hoca, Mevlana gibi dünyanın tanıdığı gülen yüzün insanıdır. Aynı zamanda zeka adamıdır. Espri yapmak zeka işidir. Ben de zekiyim. Espriyi çok severim. Espri zekanın zekatıdır. Her zeki insanın bu zekatı mutlaka ödemesi gerekir. Nasreddin Hoca aslında zor dönemlerde sıkışmış kendine yol arayan insanların çıkışıdır. Bu yüzden Nasreddin Hoca dünyanın birçok yerinde her yönüyle yakından tanınmaktadır.”
Hükümet olarak Akşehir'e bakışlarının farklı olduğunu belirten Koç, “Akşehir'e 2.5 trilyona yakın destek verdim. Eskiden de bu para vardı. Ancak göndermiyorlardı. Bu da benim zekamın ve başarımın sırrıdır. Beni de alkışlayın” dedi.

“KISA KES AYDIN HAVASI OLSUN”

Koç, bu cümlesinin sonunda alkışlanmasının ardından, “Kısa kes aydın havası olsun” diyerek sözlerini tamamladı.
Temsili Nasreddin Hoca da “Devletin Bakanı 'Kısa kes Aydın havası olsun' deyip keserse, biz uzun tutamayız. Bugüne kadar gönüllere maya çaldık. Maya tutmuş ki dünya bizi tanıyor” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Koç, Nasreddin Hoca'yı canlandıran Kadir Çöpdemir'e, Haberleriyle Güldüren Haberci ve Altın Eşek Gülmece ödüllerini verdi.

Akşehir Belediye Başkanı Mustafa Baloğlu da Bakan Koç'a üzerinde Nasreddin Hoca figürü bulunan küçük bir ipek halı hediye etti.
Buradan göle maya çalma programı için Akşehir ilçesine bağlı Yeniköy'e geçildi. Burada temsili Nasreddin Hoca ve Bakan Koç birlikte Akşehir Gölü kuruduğu için özel bir besi çiftliğine ait küçük bir gölete maya çaldı.

Koç, maya çalarken “Bu maya aslında akıldır. Biz çılgın Türkler olarak çaldığımız bu mayayı tutturacağız” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!