GeriSeyahat Hizmet anlayışıyla öne çıkan oteller
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Hizmet anlayışıyla öne çıkan oteller

Hizmet anlayışıyla öne çıkan oteller

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Ahmet Barut, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Turist Rehberleri Birliği (TUREB) Başkanı Şerif Yenen, Bodrum Otelciler ve Turistik İşletmeciler Derneği (BODER) Başkanı Halil Özyurt, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) Başkanı Oktay Varlıer ve gezgin yazar Mehmet Yaşin, bu hafta sizler için hizmet anlayışlarıyla öne çıkan oteller"i seçtiler.

TALYA

22 yıllık deneyim
/images/100/0x0/55eade32f018fbb8f89bd06c


Antalya şehir merkezinde bulunan Talya, 175 odayla hizmet veriyor. Şehir merkezinde özel plaj bulundurması ve açık büfe servisleriyle dikkat çeken otel, 22 yıllık yerel ve ulusal deneyim sahibi birekiple hizmet veriyor. Otelin sunduğu özel hizmetler arasında doktor, bebek bakıcısı ve pazar günleri deniz manzaralı bahçede yapılan brunch’lar yer alıyor. Otel 3500 kişi kapasiteli kongre merkezinde iş toplantılarının yanısıra özel davetlere de ev sahipliği yapıyor. Yüzme havuzu, dalış okulu, sörf, Türk hamamı, fitness, güzellik merkezi, tenis ve solaryum bulunan otelin bir restoranı ve üç barı var. Talya, Antalya Havaalanı’na 12 kilometre uzaklıkta. (0 242 248 68 00 www.talya.com.tr)

YASMİN RESORT

Yatta kahvaltı ve günbatımı partileri

Turgutreis, Kadıkalesi mevkiinde bulunan Yasmin Otel, 40 bin metrekarelik bir alana kurulu. 315 odası var. 14 günlük temalı açık büfesi diyet, vejeteryan ve çocuk mönüsü gibi ayrıntılar barındıran ana restoranın yanısıra beş de a la carte restoranı, üç barı ve iki kulübü bulunuyor. Zengin bir aktivite programı olan animasyon ekibinin çocuklara özel bir grubu var. 2500 metrekarelik bir alana kurulu SPA merkezi, üç tenis kortu, dalış kulübü, su sporları merkezi, altı havuzu, mini futbol ve basketbol sahaları olan otelin ayrıca, yatta kahvaltı ve gün batımı partileri, doktor, araba kiralama ve bebek bakıcısı gibi hizmetleri var. Turgutreis’e beş, Bodrum’a 26 kilometre uzaklıktaki tesis Bodrum-Milas Havaalanı’na 50 kilometre mesafede. (0 252 311 03 30 www.yasminbodrum.com)

ARMADA

Çalışanlar Armada Ansiklopedisi’ne uyuyor

Pazar ve pazartesi akşamları düzenlediği milongalar, Cumhuriyet baloları, Ahırkapı Hıdrellez Şenlikleri’yle İstanbul’un tarihi yarımadası Ahırkapı’yı renklendiren Armada Oteli hizmet anlayışını "yerli ve yabancı konuklarına İstanbul yaşamının inceliklerini sunmak" olarak belirlemiş. Armada Oteli personelinin büyük bir çoğunluğu otel kurulduğundan beri çalışıyor. Ayrıca otel hizmet standartlarının belirlendiği bir "Armada Ansiklopedisi" oluşturmuş. Tüm çalışanların uymak zorunda oldukları kurumsal bir çalışma olan ansilopedi, kullanılan dilden, yörenin tarihi ve kültürel özelliklerini bilme zorunluluğuna kadar pek çok madde içeriyor. 2300 metrekarelik bir alana kurulu olan otelin terasından Ayasofya, Sultanahmet Camii ve deniz görülüyor. 1994 yılında kurulan otelin 110 odası var. Otelin biri açık beş restoranı bulunuyor. Radyo Bar’ı 1950-1960’lı yıllara gönderme yapıyor. Radyo afişleriyle dekore edilen barda canlı müzik ve parti organizasyonları yapılıyor. (0 212 455 44 55 www.armadahotel.com.tr)

RIXOS

900 kişilik ekip, özel uçak helikopter ve limuzin hizmeti

Gelişime odaklı tasarım ve çözümler üretip, insanların hayallerinde ve yaşamlarında fark yaratma, dünya çapında bir marka ve alanında lider olma iddiasındaki Rixos Otel, 900 kişilik bir kadroyla çalışıyor. Misafirlerini özel uçak, helikopter ve limuzinle istedikleri yerden transfer eden otel, ayrıca yat kiralama hizmeti de veriyor. Antalya Beldibi’nde bulunan 248 odalı tesis, 38 bin metrekarelik bir alana kurulu. SPA ve Thalasso merkezi, iki tenis kortu, plaj voleybolu ve su sporları merkezi bulunan tesisin su kaydıraklı iki açık, bir de ısıtmalı kapalı havuzu bulunuyor. Açık büfe servis yapılan ana restoranının yanısıra dünya mutfaklarından lezzetlerin sunulduğu beş a la carte restoranı ve dört barı mevcut. (0 242 824 97 00 www.rixos.com)

CORNELIA

Göl evler, çiçek bahçeleri özel iskeleler

Antalya Belek’te bulunan Cornelia Resort 293 odayla hizmet veriyor. 24 saat açık büfe servisin bulunduğu ana restoranın yanı sıra iki de a la carte restoranı ve sekiz barı bulunuyor. Biri kaydıraklı beş yüzme havuzu, su sporları merkezi, üç aydınlatmalı tenis kortu, futbol sahası, masa tenisi, bilardo, fitness ve güzellik merkezi var. Otelin ayrıca sinema, bowling, play station salonu ve alışveriş merkezi gibi avantajları da bulunuyor. Cornelia’nın gizli bahçe olarak adlandırılan bölümünde bulunan "göl evleri" çam ağaçları ve çiçek bahçeleriyle sarmalanmış. "Göl evleri" özel iskelelerle havuzlara bağlanarak günün her saatinde yüzme imkanı sağlıyor. 80 adet göl evi mevcut. Otelin ayrıca 500 kişi kapasiteli bir anfi tiyatrosu ve 18 kişilik profesyonel bir animasyon ekibi bulunuyor. Otel, Antalya Havaalanı’na 35, şehir merkezine 45 kilometre uzaklıkta. (0 242 710 15 00 www.corneliaresort.com)

HILLSIDE BEACH CLUB
/images/100/0x0/55eade32f018fbb8f89bd06e

’Ödediğim paranın karşılığını aldım’

Fethiye’nin çam ormanlarıyla çevrili Kalemya Koyu’nda yer alan Hillside Beach Club, kendine ait mavi bayraklı bir plaja sahip. Otelin SPA merkezi "sessiz koy" olarak adlandırılan ve cep telefonu kullanımına izin verilmeyen koyda yer alıyor. Otelden kiralanabilen atv motosikletlerle yapılan veya Hillside Beach Club’ın düzenlediği çevre gezilerinde Oyuktepe ve Likya döneminden kalma Kayaköy antik şehri geziliyor. Geceleri sahile kurulan açık hava sinemasında vizyon filmler izlenebildiği gibi farklı konseptlerdeki gece kulüpleri ve barlarda ya da plaj partilerinde keyifli vakit geçiriliyor. Hillside Beach Club üzerinde bir vaka çalışması yapmış. Misafirlerin yüzde 96’sı "ödediğim paranın karşılığını aldım", yüzde 96.5’i "yeniden gelirim" ve yüzde 98’i "arkadaşlarıma tavsiye edeceğim" diyor. Fethiye merkeze altı kilometre uzaklıktaki Hillside Beach Club’a en yakın havaalanı 55 kilometre uzaklıktaki Dalaman. (Tel: 0 252 614 83 60 www.hillside.com.tr)

GOLDEN KEY BÖRDÜBET

Çocuk bakıcısı, odalarda internet, araba kiralama

Çam ağaçlarının arasında, Bördübet deresinin kıyısında bulunan Golden Key Bördübet denizden 150 metre uzaklıkta bulunuyor. Denize dereden motorlu kayık ve kanolarla ulaşılabiliyor. 44 odası olan otel bir anabina ve dokuz bungalovdan oluşuyor. Otelin biri a la carte, iki restoranı ve üç barı var. Bahçede yapılan barbekü partileri, çocuk bakıcısı, odalarda internet ve araba kiralama hizmetleri mevcut. Sabah kahvaltılarında Bördübet köyünden gelen kahvaltılıklar ve otelin bahçesinden toplanan domates ve yeşillikler servis ediliyor. Özel plajı, yüzme havuzu, tenis kortu, masa tenisi, basketbol sahası ve dağ bisikleti, kano, boccia, balık avı, safari gibi aktiviteleri bulunuyor. Golden Key Dalaman Havaalanı’na 125, Marmaris’e 30, Datça’ya 40 kilometre uzaklıkta. (0 252 436 92 30 www.goldenkeyhotels.com)

CROWNE PLAZA

Kazanı ve bacası olmayan otel

İzmir İnciraltı’nda bulunan Crowne Plaza, 2003 yılından beri hizmet veriyor. 219 odalı tesis, 2004 En İyi Şehir Oteli Skalite Ödülü’nün ve National Britannia firması tarafından verilen gıda hijyeni, çevre sağlığı ve dezenfektasyon gümüş başarı sertifikasının sahibi. Kazanı ve bacası olmayan tesiste atık su ayrıştırması yapılıyor. Otelin açık yüzme havuzunun yanı sıra Agamennon Thermal SPA merkezi bünyesinde biri termal iki kapalı havuzu var. Ayrıca termal sudan odalarda da faydalanılıyor. Toplam dokuz toplantı/balo salonu bulunan otelin, dünya mutfaklarından çeşitli lezzetlerin servis edildiği üç restoranı, üç barı ve suit odalarda kalan misafirlerin faydalanabildiği bir lounge’ı bulunuyor. Adnan Menderes Havaalanı’na 20 kilometre mesafede. (0232 292 13 00 www.cpizmir.com)

XANADU

Misafir memnuniyeti için çalışanların memnuniyeti

Antalya Belek’te bulunan Xanadu Otel, 420 odayla hizmet veriyor. "Kusursuz misafir memnuniyetinin sağlanması çalışanların memnuniyetinden oluşur" felsefesiyle çalışan Xanadu Otel personel eğitimine çok önem veriyor. Otelin misafir portföyünün yüzde 40’ını devamlı müşteriler oluşturuyor. Otelin yangın önlemleri, havuz ve gıda güvenliği, hijyen risk yönetimi, kalite yönetim sistemi, yiyecek-içecek hizmetleri yönetim sistemi ve doğal hayatı ve ekolojik dengeyi koruyucu yönetim sistemi sertifikaları var. Otelin ana restoranının yanı sıra dünya mutfaklarından çeşitli lezzetlerin servis edildiği altı a la carte restoranı ve yedi barı bulunuyor. 18 delikli üç golf sahası, beş yüzme havuz, su kaydırakları, altı tenis kortu, bowling, basketbol ve mini futbol sahaları, su sporları merkezi, bilardo ve masa tenisi var. Otel, Antalya Havaalanı’na 40, şehir merkezine 50 kilometre uzaklıkta. (0 242 710 00 00 www.xanaduresort.com.tr)

ZEYTİNBAĞI

Resepsiyon, şef garson, ön büro yok
/images/100/0x0/55eade32f018fbb8f89bd070


Edremit’te, Kazdağı’nın eteğinde konumlanmış olan Zeytinbağı Otel, müşterilerine amatör ruhunu kaybetmemiş profesyonel bir ekiple hizmet veriyor. Resepsiyonun, şef garsonun ve ön büronun bulunmadığı tesis, hiyerarşinin getirdiği gerginliği ortadan kaldırıyor. Çamlıbel köylüleri ve otel sahipleri tüm işleri imece usulü yapıyor. Otelin toplam sekiz odası var. Otelin giriş katında bulunan sevimli dükkanda ev yapımı reçeller, bitkisel sabunlar, doğal malzemelerden tasarlanmış giysiler ve takılar satılıyor. İstanbul’a 395 kilometre uzaklıktaki otel, Edremit’e 15 kilometre mesafede. (0 266 387 37 61 www.zeytinbagi.com)
False