Hadımköy Sanayi Bölgesi'nde yangın

Güncelleme Tarihi:

Hadımköy Sanayi Bölgesinde yangın
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2006 16:12

Hadımköy Sanayi Bölgesi'de bir kozmetik fabrikasında yangın çıktı.Can kaybı yok. Yangın kontrol altına alındı.

Haberin Devamı

Olay yerinde incelemelerde bulunduktan sonra basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Çatalca Kaymakamı Yüksel Ayhan, yaklaşık 5 bin metrekare alan üzerine kurulu “LM Kozmetik” fabrikasında çıkan yangının kısa sürede büyüdüğünü ve rüzgarın da etkisiyle kontrol altına alınmasında güçlük çekildiğini söyledi.
Yangının başlaması üzerine binada bulunan 105 çalışanın tahliye edildiğini ve aldığı bilgiler doğrultusunda sadece bir kişinin hafif yaralandığını öğrendiğini belirten Ayhan, “Yangının, ilk tespitlere göre elektrik donanımındaki teknik bir arızadan çıktığı tahmin ediliyor. Yangının çıkış sebebi tam olarak daha sonra belirlenecek” dedi.
Fabrikadaki kimyasal maddeler ve depoda bulunan çok sayıda sevkıyata hazır ürünün yangının büyümesine neden olduğunu dile getiren Ayhan, şöyle konuştu:
“Fabrika önünde yaklaşık 10 tonluk LPG tankının bulunması bizi endişelendirdi. İtfaiye ekiplerimizi olası bir patlamaya karşı geri çekmiştik. Şu anda, havadan uçaklarla birlikte itfaiye erlerimiz de karadan müdahaleye başladı. Yangının çevreye sıçramaması için her türlü önlemi aldık. Şu anda her şey kontrol altında. Olaya ilişkin çok yönlü tahkikatımız devam ediyor. Ama yangının söndürülmesi biraz zaman alacak.”
Bu arada, Çatalca Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınan fabrika çalışanları Saliha Raşit ve Kahraman Çelik'in, yangının başlaması sırasındaki panikle ellerini kesmelerinden dolayı yaralandıkları öğrenildi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan da olay yerine giderek söndürme çalışmalarını yönlendirdi.

KONTROL ALTINA ALINDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, yangına havadan müdahale eden 2 uçağın şu ana kadar 55 sorti gerçekleştirdiği belirtildi.
Yangının saat 17.15 sıralarında kontrol altına alındığı ifade edilen açıklamada, söndürme çalışmalarına itfaiye ekiplerinin 250 araç ve 400 personelle katıldığı bildirildi.

Haberin Devamı

3 KİŞİ HAFİF YARALANDI

Olay yerinde hafif şekilde yaralanan Ergin Salim (15), Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Hafif yaralanan 2 kişinin de Çatalca Devlet Hastanesinde tedavi altına alındığı öğrenildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!