Çok gençsin, bekle

Güncelleme Tarihi:

Çok gençsin, bekle
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2006 00:00

Bugünkü AKP İstanbul İl Kongresi’nde Mehmet Müezzinoğlu rakipsiz yarışacak. Erdoğan hemşehrisi Metin Külünk’ün aday olma isteğine çevresi kanalıyla, ’çok gençsin, beklemede kal’ talimatı verdi.

AKP İstanbul Olağan Kongresi’nde il başkanlığı için Genel Merkez’in isteği doğrultusunda Mehmet Müezzinoğlu, kongrede tek aday olarak rakipsiz yarışacak. Bugünkü kongrede İstanbul AKP İl Başkanlığı’nda Başbakan Tayyip Erdoğan’ın 30 yıllık yakın dostu Mehmet Müezzinoğlu’na en güçlü rakip olarak gösterilen AKP İl Yönetim Kurulu Üyesi Metin Külünk’e genel merkez geçit vermedi. Külünk, üç ay önce Erdoğan’a, "Ben hazır askerim, emrindeyim. Mevcut yönetimi beğenmiyorsan ben geçeyim. Aday olayım mı, olmayayım mı?" diye sorup kendisinden yetki almak istedi. Erdoğan, Rizeli hemşerisinin adaylığını uygun görmeyerek, son güne kadar yanıt vermedi. Ancak Erdoğan’ın çevresi Külünk’e, "Adaylığın uygun değil. İstanbul’da bölünmüşlük hoş değil. Sen daha çok gençsin. Beklemede kal" mesajını iletti.

BAŞBAKANI ÜZMEM

Son güne kadar genel merkezden haber bekleyip aday olup olmayacağını açıklamayan Metin Külünk, partililere, "Başbakan benim ağabeyimdir, siyaseten ben ona tabiyim, onu üzmem, fevri hareket etmem. Başbakanı üzecek hiçbir hareket ve eylemde bulunmam. Bana müsaade verirlerse varım, yoksa yokum" karşılığını verip delegelerin baskısına rağmen aday olmadı. AKP kulislerinde ise Külünk’ün, Müezzinoğlu’na il başkanlığını kaybettirebileceği, bu nedenle önünün kesildiği konuşuluyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!