Sinema salonu yok, ama film festivali başladı

Güncelleme Tarihi:

Sinema salonu yok, ama film festivali başladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2006 10:13

<1>Sinema salonu olmayan Mardin'de <1>film festivali başladı. Dün gece havai fişekler eşliğinde yapılan bir törenle kapılarını sanatseverlere açan festival kapsamında Uzakdoğu, ingiltere, Hollanda ve İtalya, Almanya ve Türkiye'nin de bulunduğu 25 ülkeden uzun ve kısa metrajlı filmler ile belgeseller, Artuklu Kervansarayı ve Mardin Müzesi'nde gösterilecek.

Haberin Devamı

Mardin'de farklı kültürlerin beyazperdedeki buluşmasını yansıtmak amacıyla  düzenlenen Film festivali, havai fişeklerin atılması ile başladı. Sinema salonu bulunmayan kentte festival kapsamında Uzakdoğu, ingiltere, Hollanda ve İtalya, Almanya ve Türkiye'nin de bulunduğu 25 ülkeden uzun ve kısa metrajlı filmler ile belgeseller, Artuklu Kervansarayı ve Mardin Müzesi'nde gösterilecek.

Artuklu Kervansarayı'nda verilen koktely ile başlayan Festival için Cumhuriyet meydanına kadar yürüyüş yapıldı. Film festivalinin açılışına,  vali Mehmet Kılıçlar, Tugay Komutanı Tuğgeneral Fahri Kır, Belediye Başkanı  Metin Pamukçu, Deyrulzafaran manastırı Metropoliti Saliba Özmen, Kırklar kilisesi papazı Gariel Akyüz, Mardin müftüsü Celal Yıldız, bürokratlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Festival komitesinden Film yapımcısı Kayhan Kırmızıgül, Festivali gerçekleştirekten mutluluk duyduğunu belirtirek, “Biz Mardin’i tanıtmak istiyoruz. Bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış bu topraklar, farklı coğrafyalardan film ve insanları konuk edecek” dedi.
25 ÜLKEDEN 67 FİLM
Mardinliler, 4 gün sürecek festival kapsamında 25 ülkeden 67 film ve belgesel izleme imkanına sahnip olacak. Festivalde, Tayfun Pirselimoğlu’nun ‘Hiçbir yerde’, Reis Çelik’in ‘İnat Hik?yeleri’, ömer Kavur’un ‘Amansız Yol’, Atıf Yılmaz’ın ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’ ve Reha Erdem’in ‘Korkuyorum Anne’ filmlerinin yanı sıra, Loakim Mylonas’ın ‘Chronos’, Simone Massi’nin ‘Piccolo Mare’, Lancelot Von Naso’nun ‘Die überraschung’, Igor Strembitskyy’nin ‘Podorozhni’, Kott Vladimir’in ‘The Door’, Ali İlhan’ın ‘Delik’, Umut Aral’ın ‘Çarpışma’, Seyfi Teoman’ın ‘Apartman’, Kenan Korkmaz ve A. Acar Filiz’in ‘Le Vallah’ kısa metrajlı filmleri sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!