Komadan zafere

Güncelleme Tarihi:

Komadan zafere
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2001 02:21

1-"1-0 yenildiğimiz İstanbulspor maçından sonra görevi bırakmayı düşündüm. Ancak camiadaki bölünmeyi görünce vazgeçtim. Ve dört elle Beşiktaşım'a sarıldım."
2- Gece gündüz kupayı ve şampiyonluğu düşünüyorum. İnanmak, başarmanın yarısıdır derler. İddialı konuşuyorum; ikisi de bizim olacak.

3- Kimseden korkmadım aday oldum. Ama Türkiye'de her bireyin yaşadığı ekonomik sıkıntıyı kestiremedim. Zaman zaman isyan ettim.

4- En büyük hayalim olan Beşiktaş'ın idari sistemini oturttuk. Ben değil, kim gelirse gelsin, kulübü rahatlıkla yönetir. Bütün adaylara da kapımız açık.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Serdar Bilgili, Beşiktaş'taki 2 yılını, yaşadıklarını, hizmetlerini ve hedeflerini HÜRRİYET'e anlattı. Yazarlarımız Korkut Göze, Vedat Okyar ve İsmail Er'e ilginç açıklamalarda bulunan Bilgili, ‘‘En sıkıntı çektiğim maç İstanbulspor'a İnönü Stadında 1-0 mağlup olduğumuz karşılaşma oldu. Bu maçtan sonra görevden ayrılmayı düşündüm’’ dedi.

BIRAKAMAZDIM

İşte Bilgili'nin anlattıkları; ‘‘Ancak bırakmadım. Çünkü camianın bölünebileceğinin işaretlerini gördüm. Olası başarısızlıkları göğüslemeye karar verdim. Beşiktaş'ın bölünmemesi için görevde kalmalıydım. Nitekim bir hafta sonraki maçta taraftar bütünleşti ve takımına sahip çıktı.

HİÇ KORKMADIM

2000 yılında başkan adaylığımı açıkladım. Kimseden korkmadım. Bilerek ve karşıma çıkacak problemleri tahmin ederek ortaya çıktım. Büyük hedefler belirledim. Ama Türkiye'de her bireyin yaşadığı ekonomik sıkıntıyı kestiremedim. Zaman zaman isyan ettiğim dönemler oldu.

AMAN DİKKAT

Şampiyonluk havasına girilmesinden rahatsızım. Hem camia, hem de futbol takımı çok çalışmalı. Beşiktaş'ın ilk yarıda lider olması, çıkışın bir başlangıcıdır. Beşiktaş futbol takımını seçimden kaçıracağım. Beşiktaşlı futbolcuların kulağı futbol ve Daum'da olacak.

GELİRLERİMİZ

Mali açıdan artık kimse üzülmesin. Gelirlerimiz artıyor. Artık astronomik para ödeme devri de bitti. Kulübün, marka, lisans hakları, sponsorluk anlaşmaları, reklam gelirleri, stat gelirlerini arttırmak için çalışmalar sürüyor. İki yıl önce 5 milyon dolar olan yan gelirimiz, 12 milyon 500 bin dolara çıktı.

KAPILAR AÇIK

Seçim döneminde çok hassas olmalıyız. Beşiktaş, hem Türkiye Ligi hem de Türkiye Kupası'nda şampiyonluğa gidiyor. Üç ay sonra yapılacak seçim dönemini yara almadan, hırpalanmadan geçirmek istiyoruz. Beşiktaş'a başkan olacak adaylara, kapılarımız açık. Onlara her türlü hizmeti vermeye hazırız.

TARİHİ FIRSAT

Dedikodularla kulübün yıpratılmasını önleyeceğiz. Kim isterse, kulübe gelip inceleme yapabilir. Bütün aday olacaklara kucağımızı açtık. Ortalıkta konuşacaklarına, gelip sağlam bilgileri alsınlar. Beşiktaş tarihi bir fırsat yakaladı. Tek vücut oldu, kenetlendi. Bu birlikteliği devam ettirmek ve başarmak zorundayız.

2 KUPA HAYALİM

Şu anda gece gündüz Türkiye Kupası ve Türkiye Ligi Şampiyonluğu'nu düşünüyorum. İnanmak, başarmanın yarısıdır derler. Ben iddialı konuşmayı severim. İki kupada da Beşiktaş'ın olması için yönetimdeki arkadaşlarımız ve teknik heyet ile birlikte gece gündüz çalışıyoruz.

SİSTEM SÜPER

Beşiktaş'ta idari sistem oturdu. Ben değil, kim gelirse gelsin, kulübü rahatlıkla yönetir. İdari yapının alt yapısını oluşturduk. İcra Kurul Başkanı Hüsnü Güreli ve Mehmet Hotiç yönetiminde kongre komitesi oluşturduk. Artık kongreler Beşiktaş terbiyesi içinde ilkeli gerçeleşecek.

DAUM GİTMEYECEK

Daum düşündüğünü söyleyen biri. Söyledikleri ile çevresine espirili mesajlar veriyor. Gitmeyeceğinin garantisini verebilirim. Daum sezon sonuna kadar Beşiktaş'ın başındadır. Daum, yönetimimiz gibi, günlük değil

geleceği düşünen biri.

SEBA’NIN ÖĞRENCİSİYİM

Tartışmasız Süleyman Seba'nın öğrencisiyim. İki yılımı doldurmak üzereyim. Hatalarımızdan utanmadık, ders aldık. Beşiktaş Kulübü'ne en önemli şirketin genel müdürünü getirseniz, yönetemez. Tecrübe olarak farklı yere geldik.

BÜYÜK KAPTAN

Kaptan Tayfur'un takım içindeki çalışmaları, başarıyı, huzuru ve rahatlığı getirdi. Geçen yıl aynı huzuru yakalasaydık başarı gelirdi. Tayfur'a takım arkadaşları adına teşekkür ederim. Büyük kaptanlık örneği veriyor.

HALA UNUTAMIYORUM

Geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona ile yaptığımız ve 3-0 galip geldiğimiz karşılaşmanın keyfini hala unutamıyorum. Bu maçta yaşanan zafer ve sevincin tekrarlanacağına inanıyorum. Beşiktaş'a böyle güzel günler yine yaşatacağız.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!