Karun operasyonu: 9 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Karun operasyonu: 9 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2006 12:29

Uşak Valisi Kayhan Kavas, Uşak Arkeoloji Müzesinde bulunan Karun Hazinelerindeki bazı eserlerin çalındığı iddiasıyla yürütülen araştırmalar kapsamında, Uşak Arkeoloji Müzesi Müdürü Kazım Akbıyıkoğlu dahil olmak üzere 4 ayrı ilde 9 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Haberin Devamı

Uşak Arkeoloji Müzesi'nde sergilenen Karun Hazineleri'nin en değerli parçalarından olan Kanatlı Denizatı Broşu'nun sahtesiyle değiştirilmesi konusunda başlatılan soruşturmanın ardından operasyonu düzenlendi. Dört ilde yapılan operasyonda, Uşak Arkeoloji Müzesi Müdürü Kazım Akbıyıkoğlu'nun da aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı.

Uşak Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri İstanbul, Afyonkarahisar, Burdur ve Uşak'ta sabah saat 05.00'te operasyon düzenledi. Evlere yapılan baskın sonucunda Uşak Arkeoloji Müzesi Müdürü Kazım Akbıyıkoğlu ve 8 kişi gözaltına alınırken, operasyonun devam ettiği belirtildi.

Uşak Valisi Kayhan Kavas, olayla ilgili makamında yaptığı basın toplantısında, “Soruşturma Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatıldı. Hem adli, hem idari soruşturma sürüyor. Konu şu anda adli anlamda yargı aşamasında. Müze Müdürü Kazım Akbıyıkoğlu görevden alınmadı ancak soruşturma için gözaltına alındı. Bakanlık müfettişlerinin hazırladığı rapor konusunda bir bilgim yok. Bana sadece adli bir soruşturmanın başlatılacağıyla ilgili bilgi yazısı iletildi. Bu sabahtan itibaren Cumhuriyet Başsavcılığı gerekli tahkikatı başlattı. Uşak, İstanbul, Afyon ve Burdur'da yapılan operasyonlarda 9 kişi gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor” dedi. Olayla ilgili olarak 2 kişi daha aranıyor.

Haberin Devamı

İKİ KİŞİ ARANIYOR

Uşak Cumhuriyet Başsavcısı İhsan Eroğul da, soruşturma kapsamında 4'ü Uşak'ta olmak 9 kişinin gözaltına alındığını söyledi. Soruşturmanın gizliliği nedeniyle diğer illerin isimlerini açıklamayan Eroğul, 1'i Uşak'tan olmak üzere 2 kişinin de arandığını söyledi. Zanlıların sorgularının ardından olayın sebeplerinin net şekilde ortaya çıkacağını ifade eden Eroğul, bu ifadeler doğrultusunda soruşturmanın genişletilip genişletilmeyeceğinin belli olacağını sözlerine ekledi.

BAKAN KOÇ: SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, soruşturmanın geçen Aralık ayından beri sürdüğünü belirtti. Bakan Koç, “Hadise maalesef doğrudur. Savcılığa intikal ettirilmiştir. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Yargıya intikal ettiği için daha fazla konuşmak istemiyorum. Çok üzücü bir şey. Bizim orada dış korumada herhangi bir eksiğimiz yok. Benim zamanında güvenlik olayı tamamlandı” dedi.

Haberin Devamı

Uşak Arkeoloji Müzesi'nde sergilenen 450 parçalık Karun Hazineleri'ndeki değerli tarihi parçalardan altın Kanatlı Denizatı Broşu'nun sahtesiyle değiştirildiği, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na gönderilen isimsiz ihbar mektubuyla bildirilmiş, bakanlık Mart ayı sonunda soruşturma başlatmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!