Vakit Gazetesi'ne suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Vakit Gazetesine suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2006 15:01

Bağcılar Cumhuriyet Başsavcılığı, Danıştay'daki silahlı saldırıyla ilgili olarak Vakit gazetesi hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Vakit gazetesi 13 Şubat 2006'daki sayısında, 'İşte O Üyeler' başlıklı haberin altında başörtülü öğretmene anaokulu müdürlüğü yolunu kapatan kararı veren Danıştay İkinci Dairesi Başkanı ve üç üyenin fotoğraflarını yayımlamıştı.

 

Bağcılar Basın Savcısı Ali Çakır, gazete hakkında Terörle Mücadele Yasası'nın 6'ncı maddesi uyarınca soruşturma başlatmıştı.

 

'Yargı üyelerini terör örgütlerine hedef göstermek' suçu yönünden yürütülen soruşturmada, diğer suçlardan işlem yapılabilmesi için ilgili kişilerin şikâyeti gerekiyor.

 

Yargı çevrelerine yönelik 'hedef gösterilme' olayına en çarpıcı örnek, yine türban tartışması nedeniyle 1995 yılında Gümüşhane'de yaşanmıştı. Türbanlı avukatların duruşmaya girmelerini yasaklayan karara imza atan dönemin Gümüşhane Baro Başkanı Ali Günday, daha sonra Vakit ismini alan Akit gazetesinin hedefi olmuştu. Günday, hakkında günlerce süren yayınlardan sonra İzzet Kıraç adlı bir kişi tarafından türbanı yasakladığı gerekçesiyle öldürülmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!