F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım: Artık yokum

Güncelleme Tarihi:

F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım: Artık yokum
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2006 15:40

Haberin Devamı

F.Bahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, yorulduğunu ve dinlenmek istediğini belirterek sarı lacivertli camiaya veda etti.  Yıldırım, "8 yıldır onurla başkanlık  görevi yaptım. Aziz Yıldıram'ı yıpratma kampanyasının kulübüme zarar vereceğini görüyorum. 4 gündür bu konuyu düşündüm. Bunu yalnızca ailemle görüştüm ve bu kararı verdim. Bu kararımdan dönüşüm olmayacaktır. 25-30 milyonluk camiamızdan yeni Aziz Yıldırım'lar çıkacaktır. O insanlar gelip göreve talip olsun” dedi.


Başkanlık görevine 1998 yılı 15 Şubatı'nda başladığını ve bugüne kadar da onurla yaptığını ifade eden Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tessisleri'nde düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

"KAÇAN ŞAMPİYONLUKLA İLGİSİ YOK"

"Bu sezon yola hem kupada hem de ligde başarılı olmak için çıktık, fakat geçen yıl bir şanssızlık yaşadık. Aziz Yıldırım ve arkadaşları kuralları uygulamak adına bazı yaptırımlar yaptı. Statta, stat dışında talimatların uygulanması yolunda çalışmalar yaptık. Bu bazı insanların bize karşı tepkili olmalarına, Fenerbahçe Kulübü ile Aziz Yıldırım'ı ayırarak, Aziz Yıldırım ve diğerleri mücadelesi başladı. Bu noktada Fenerbahçe zarar görmeye başladı. Lig ve kupayı kaybettik, ama onurlu mücadele ettik. Bu onurlu mücadelenin sonunda gelecek yıllara inanıyorum ki daha güçlü, daha birlik içinde olan bir Fenerbahçe camiası yaratıldı.

Haberin Devamı

KULÜBÜN GELECEĞİ TARAFTAR KARTINDA

Aziz Yıldırım ve arkadaşlar bir temel attı ve 16 milyon dolar olan bütçeyi 125 milyon dolarlara kadar çıkardı. 8 yıl kulübümüz için hizmette bulunduk. Dönüp geriye baktığımızda iyi şeyler yaptığımızı ben de söylüyorum, başkaları da söylüyor. Bildiğiniz gibi daha önce de ayrılmak istedim ancak ısrarlar sonucu devam ettik ve bir çok tesisi Fenerbahçe'ye kazandırdık. Fenerbahçe'nin geleceğiyle ilgili bir taraftar kartı projesi başlattık. F.Bahçe'nin geleceği bence burada. Bu sayı 1 milyonları geçtiğinde kulübün geleceği de garanti altına bence alınmış olacak."

"ŞAHSIMDA F.BAHÇE YIPRATILACAK"

F.Bahçe'nin büyüklüğünün bazı çevrelerde rahatsızlık yarattığını ve bu büyüklüğü aşağıya çekmeye çalıştıklarını belirten Yıldırım, "Bana dost olduklarını söyleyenlerin, dost olmadıklarını bugün çok iyi görüyorum. Bunlar önemli değil, önemli olan dik durmaktır. Ben de hep dik durdum ve hep dik duracağım. 100. yıla girerken,  bu durumun birçok zorluklar yaşatacağını. Bu dönemde benim şahsımda da F.Bahçe'nin yıpratılacağını görüyorum. 8 yıldır onurla yürüttüğüm başkanlığımı bırakma kararımı yönetim kuruluna sunacağım. Bırakmamla ilgili yönetim kurulu karar verecektir. Yalnız, 2001 yılındaki gibi kesinlikle dönmeyi düşünmüyorum" dedi.

"AZİZ YILDIRIM YOK ARTIK"

Haberin Devamı

F.Bahçe Kulübü Başkanlığı'ndan ayrılmasının, F.Bahçe'nin dışına gitmek demek olmadığını belirten Başkan Yıldırım, "Bana ihtiyaç olduğu sürece her türlü desteği vereceğim. Yeni birinin gelmesi arzu edilirse o zaman o başkan adayları gizlilik derecesi içinde kalmak kaydıyla kulübün belgelerini inceleyip, çalışmalarını yürütebilir. Nobre, Daum'un verdiği listesinde olmadığı için bırakılmıştır. F.Bahçe büyük transferler yapacaktır. Yabancı futbolcu sınırlamasının nedeni eğer Aziz Yıldırım ise Aziz Yıldırım yok artık. Bu karar yeniden gözden geçirsinler. Türk Futbolu için radikal kararlar almak şart. Çok şeyler söyleyeceğim ama şimdi değil. Dinlenmek istiyorum. 4 gündür düşündüm. Bu camiadan bir çok Aziz Yıldırım'lar çıkarmak zor değil. 2010'da bir dünya devi geliyor. Ben bunu görüyorum. Biz Campbel'lardan, Morientes'lerden bahsediyoruz. Bu futbolcular Türkiye'ye gelmelidir, gelecektir. F.Bahçe bir markadır" dedi.

Haberin Devamı

"KULÜP YIPRANMASIN"

Denizli'de kaçan şampiyonluğun ardından çok üzüldüklerini belirten Yıldırım, "Şampiyon olamadığımız ve kupa alamadığımız için değil, Aziz Yıldırım'la olan kavgaların kulübe zarar vermesini önlemek için bırakıyorum. Benimle problemleri olan varsa onu ayrıca çok kolay hallederiz ama F.Bahçe başkanı olarak bunu yapamıyorum. Bu başkanlık onurunu bana veren bu camiaya teşekkür ediyorum. Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök benimle ilgili bir yazı yazdı, bu yazının bende ayrı bir yeri var. Onu da ayrı bir köşede hep saklayacağım. Bilmeden kırdıklarım varsa kendilerinden özür diliyorum. F.Bahçe sevdası gönüllerde hiç bitmez. Benim gönlümde de bitmeyecek" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!