FC Juventus'a polis baskını

Güncelleme Tarihi:

FC Juventusa polis baskını
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2006 15:30

İtalya'da yargının futbolda yaşanan yolsuzluk, skandal ve usülsüzlere karşı başlattığı temizlik operasyonu sürüyor. Bugün FC Juventus kulübünün Torino'daki merkezine, İtalyan mali polisi tarafından baskın düzenlenerek arama yapıldı.

Aramanın Torino Savcılığı'nın emriyle, siyah-beyazlı kulüp hakkında, bütçede usülsüzlük ve vergi kaçakçılığıyla başlatılmış soruşturma çerçevesinde gerçekleştirildiği öğrenildi. Mali polisin yaptığı aramaya, Savcı Bruno Tinti'nin de bizzat katıldığı belirtildi.

Bugün FC Juventus'un eski Asbaşkanı Antonio Giraudo ile eski Genel Direktörü Luciano Moggi'nin evlerine de baskın düzenlenerek arama yapıldı. Moggi'nin oğlu Alessandro Moggi'nin Napoli'deki evi, ayrıca siyah-beyazlı oyunculardan Cannavaro ve İbrahimoviç'in evleri de bugün arama yapılan yerler arasında yer aldı. Alessandro Moggi'nin, FC Juventus'un Rumen forvet Adrian Mutu'nun transferi sırasında sahte fatura tanzim ettiğinden kuşkulanılmakta olduğu ileri sürüldü.

Öte yandan, Torino Savcılığı'nın siyah-beyazlı kulübe karşı bütçede usulsüzlük suçlamasıyla başlattığı soruşturmaya Giraudo ve Moggi'yi de dahil ettiği öğrenildi. Futbolda yaşanan skandalların basına sızmasıyla birlikte FC Juventus yönetiminin topluca görevden ayrılmalarının ardından, Giraudo ve Moggi de, geçtiğimiz hafta futbol sezonunun kapanışıyla birlikte görevlerinden istifa ettiklerini açıklamışlardı. Moggi ve Giraudo, futbolda şikeden hakemlere baskıya kadar uzanan bir dizi skandala ilişkin Napoli Savcılığı tarafından yürütülmekte olan soruşturmada da haklarında işlem başlatılmış kişiler arasında yer alıyorlar.

Skandalların odağında yer alan Serie A şampiyonu FC Juventus, kulübün doğrudan sorumluluğunun kanıtlanması durumunda, küme düşme riskiyle de karşı karşıya bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!