Fransa Ermeni Yasası'nı erteledi

Güncelleme Tarihi:

Fransa Ermeni Yasasını erteledi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2006 14:24

Fransa'da “Ermeni soykırımının inkarını” suç sayan yasa teklifinin oylaması yapılamadı. Oylama belirsiz bir tarihe ertelendi.

Haberin Devamı

Fransa'da, Sosyalist Parti'nin meclise sunduğu “Ermeni soykırımının inkarını” suç sayan yasa teklifinin görüşüldüğü genel kurul oturumu oylama yapılmadan sona erdi. Meclis Başkanı Jean Louis Debre, oylama yapılmadan oturumu kapattı. Başkanlık Divanının daha sonra konuyu ele alacağı bildirildi.

Fransa meclis kaynakları, olası bir oylamanın yeni yasama yılından önce gündeme gelmeyeceğini belirtiyorlar.

OYLAMANIN YAPILMAMASI MECLİSİ KARIŞTIRDI
  
Sosyalist Parti'nin meclise sunduğu “Ermeni soykırımının inkarını” suç sayan yasa teklifinin görüşüldüğü genel kurul oturumunun oylama yapılmadan sona ermesi, meclisi karıştırdı. Meclis oturumunu dinleyici locasından takip eden Ermeniler de ayağa kalkarak, “Oylama istiyoruz” diye bağırdı. Bunun üzerine meclisteki güvenlik görevlileri müdahale ederek, locadaki Ermenileri dışarı çıkarttı.
  
Meclis Başkanı Debre, yasa teklifi için oylama yapılmadan oturumu kapatmış ve Başkanlık Divanının daha sonra konuyu ele alacağını belirtmişti.

Haberin Devamı

YASA TEKLİFİNİ YENİDEN GENEL KURULA SUNMASI GEREKİYOR
 
İktidardaki Halk Hareketi Birliği (UMP) milletvekili Roland Blump, ”Ermeni soykırımının inkarını” suç sayan yasa teklifinin genel kurulda tekrar görüşülebilmesi için, “Sosyalist Parti'nin yeniden bir teklif hazırlayarak genel kurula sunması gerektiğini” söyledi.
  
Genel kuruldaki tartışmadan sonra meclis iç tüzüğüne ilişkin soruları yanıtlayan Blump, “Niche parlamenter mekanizması uyarınca, Sosyalistlerin teklifi oylanmadan oturum kapandığı için, her şeye sıfırdan başlanması gerekecek. Sosyalistlerin yeni yasama yılında bu konuyu gündeme getirmeleri için yeni bir yasa teklifi hazırlamaları lazım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!