Talabani, Ankara ve Tahran’a heyet gönderecek

Güncelleme Tarihi:

Talabani, Ankara ve Tahran’a heyet gönderecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2006 12:58

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, bu hafta Irak hükümetinin açıklanmasından sonra Ankara ve Tahran’a heyetler göndermeyi planlıyor.

Haberin Devamı

Talabani, Türkiye’nin Kerkük’e girmesinin tehlikeli sonuçlar doğuracağını bildirdi. Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, bu hafta Irak hükümetinin açıklanmasından sonra Ankara ve Tahran’a heyetler göndermeyi planlıyor. Talabani, Türkiye’nin Kerkük’e girmesinin tehlikeli sonuçlar doğuracağını bildirdi.

The New Anatolian gazetesinin haberine göre, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, Ankara ve Tahran’a ülkenin komşularıyla olan sorunlarını dile getirecek heyetler gördermeyi planlanıyor. Türkiye ve İran’a ziyaretlerin Irak hükümetinin oluşmasından sonra gerçekleşeceği bildirildi. Irak’ta yeni hükümetin bu hafta biçimlenmesi ve ilan edilmesi bekleniyor. Talabani komşularının, Irak’ın bağımsızlığına saygı göstermeleri konusunda uyarmıştı.

"TÜRKİYE’NİN KERKÜK’E GİRMESİ CİDDİ SONUÇLAR DOĞURUR"

Haberin Devamı

Talabani Londra’da Arapça yayımlanan El Sharq Al Awsat gazetesine yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Kuzey Irak’taki Kerkük’e girmesinin ciddi sonuçlar doğuracağını belirtti. Mayıs ayının ilk günlerinde Irak, İran’ı topraklarına Kuzey Irak’taki PKK üslerini vurmak için girmekle suçlamıştı. Iraklı Kürt yetkililer İran topçu birliklerinin PKK birliklerine ateş açtığını iddia etmişlerdi. İran iddiaları reddederken kuvvetlerinin Irak bölgesine PKK militanlarını izlemek için girdiğini bildirmişti. Daha sonra Talabani ABD Dışişleri ve Savunma Bakanlarının Türk kuvvetlerinin Irak’a girmesine izin vermeyecekleri konusunda kendisine teminat verdiklerini bildirmişti.

Türkiye’nin Irak sınırında gerçekleştirdiği asker yığınağı, Kuzey Irak’a bir harekat düzenlenip düzenlenmeyeceği konularında soruların ortaya atılmasına neden olmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!