Saldırıyla ilgili sekiz yeni gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Saldırıyla ilgili sekiz yeni gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2006 11:29

Danıştay 2. Dairesi'ne dün silahlı saldırı düzenleyen avukat Alparslan Arslan'la bağlantısı olduğu sanılan sekiz kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Danıştay 2. Daire Başkanı ve üyelerine yönelik dün yapılan silahlı saldırının ardından gözaltına alınanların sayısı 5'e yükseldi. Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan şüpheli Osman Y, Ankara Adliyesi içindeki Adli Tıp'ta sağlık kontrolünden geçirildi.

Öğle saatlerinde Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Ankara Adalet Sarayı'na getirilen Osman Y, Adliye içindeki Adli Tıp'ta sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü.

Saldırının faili Alparslan Arslan'ın üzerinden çıkan cep telefon kayıtları ve telefon rehberlerini incelemeye alan İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, daha önce de silahlı saldırı olayı ile bağlantısı olduğu tespit edilen Mehmet A. (22), Sinan B. (50) ve Saim Ö. (38) adlı kişileri gözaltına almıştı. Şüpheli Mehmet A'nın ise sabah saatlerinde Adli Tıp'ta sağlık kontrolünden geçirildiği belirtildi.

İSTANBUL'DA 4 GÖZALTI

İstanbul'da yürütülen operasyonlarda ise Ankara'dakilere ek olarak 4 kişi daha gözaltına alındı. Arslan'ın Üsküdar'da yaşadığı eve gelen 4 kişi, polislerce emniyete götürüldü. Alparslan Arslan'ın Üsküdar Tabakçı Mahallesi Nalçacı Hasan Sokak Uğur Apartmanı'ndaki evinin önünde bekleyen polisler, buraya gelen ve Arslan'ın arkadaşları oldukları öne sürülen 4 kişiyi ekip aracına bindirdi. Bu kişilerin, ifadelerine başvurulmak üzere emniyete götürüldükleri belirtildi.

Haberin Devamı

Bu arada, ifadesine başvurulan Arslan'ın, “Salı'yı Çarşamba'ya bağlayan gece herhangi bir otel ya da evde kalmadığını, geceyi arabada geçirdiğini” söylediği öğrenildi.

Avukat Arslan'ın Cumhuriyet gazetesine düzenlenen saldırıyla ilgisi olmadığı, ancak olayın her boyutunun araştırıldığı belirtildi.
 
Arslan'ın araç aramasında 'hayalet tabanca' olarak bilinen Glock marka iki tabanca daha bulundu. Arslan, tabancaları kendisinin aldığını söyledi. Zanlının silahları Aksaray'dan aldığı tahmin ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!