AMD yeni yol haritasını açıkladı

Güncelleme Tarihi:

AMD yeni yol haritasını açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2006 00:00

AMD, yaptığı açıklamada AMD masaüstü işlemcilerinin 65 vat ve 35 vat enerji tüketen enerji tasarruflu modelleri için geliştirdiği yol haritasını açıkladı. Özellikle işletme maliyetlerini düşürmek isteyen büyük şirketler için, enerji tasarruflu bilgisayarlar önemli bir adım olacak.

Haberin Devamı

Hem tüketiciler hem de işletmeler, performanstan ödün vermezken ev ve işyeri ortamına daha iyi uyum sağlayan küçük ve daha zarif bilgisayar isteklerini dile getiriyorlar. Yakında piyasaya çıkacak AM2 soketle çalışacak enerji tasarruflu AMD Athlon 64 X2 çift çekirdekli, AMD Athlon 64 ve AMD Sempron işlemcileri, ticari ve kişisel bilgisayar alanlarında standart işlemcilere göre vat başına performans avantajları sağlayarak bilgisayar tasarımında yeni özgürlükler doğuracak. İşletme maliyetlerini düşürmek isteyen büyük şirketler için, enerji tasarruflu bilgisayarlar önemli bir adım olacak.

 

AMD’nin kart ve genel kullanım sunucu piyasasında Opteron işlemcisiyle elde ettiği başarıya dayanan enerji tasarruflu AMD masaüstü işlemcileri, standart işlemcilere göre vat başına performans alanında daha iyi bir grafik çiziyor ve enerji tüketimini azaltıyor. Sözgelimi, enerji tasarruflu 65 vat AMD Athlon 64 X2 çift çekirdekli işlemciler, standart (89W) işlemcilere göre vat başına performansta %37 üstünlük gösterir. Enerji tasarruflu 35 vat AMD Athlon 64 X2 çift çekirdekli işlemciler ise, standart (89W) işlemcilere göre vat başına performansta %154’e varan üstünlük gösterir.

 

Haberin Devamı

Eğilim, daha küçük ve verimli bilgisayarlara doğru

 

AMD’nin açıklaması, gerek tüketiciler gerek iÅŸletmelerde eÄŸilimin daha küçük ve verimli bilgisayarlara yönelmeye baÅŸladığı bir döneme denk geliyor.ÂToplam iÅŸletme maliyetini düşürmek isteyen iÅŸletmeler, daha az enerji tüketen, ısı ve gürültü üreten küçük tasarımlar peÅŸinde. Alım kararlarını görünüm, fiyat ve performansa göre veren tüketiciler de daha ince bilgisayarları tercih ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!