Apple, Intel geçiÅŸine devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Apple, Intel geçişine devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2006 00:00

Yavaş yavaş Intel’e geçiş sürecinin sonuna yaklaşan tüketici elektroniği devi Apple, Intel tabanlı yeni MacBook dizüstü bilgisayarlarını piyasaya sürdü. Sonuncusu geçen ay piyasaya sürülen MacBook Pro’nun bir alt modeli olan yeni 13 inçlik geniş ekran MacBook’lar, Intel’in yeni Core Duo işlemcilerini barındırıyor.

Haberin Devamı

Apple, IBM mimarisinden Intel mimarisine geçiş sürecinin son halkası olarak yeni MacBook dizüstü bilgisayarlarını piyasaya sürdü.

Geçtiğimiz ay, yeni piyasaya sürülen bilgisayarların bir üst modeli olan MacBook Pro’nun 17 inçlik sürümünü piyasaya süren Apple, ilk Intel tabanlı dizüstü bilgisayarı olan 15 inçlik MacBook Pro’yu Şubat ayında tüketicilere sunmuştu. Yeni MacBook kullanıcılara üç değişik sürüm olarak sunuluyor.

Fiyatları 1.100 ile 1.300 dolar arasında değişen yeni MacBook’lar çeşitli özelliklere sahip bulunuyor. 1.83 GHz ile 2.0 GHz modellerinde 60 GB’lık bir sabit disk bulunuyor. Yeni MacBook’ların en üst modeli ise 2.0 GHz’lik işlemciye ve 80 GB’lık bir sabit diske sahip. Apple, yeni modellerin eskilerine göre daha ince olmasına rağmen biraz daha ağır olmasını performans artışına bağlıyor. MacBook’larda 512 MB’lık DDR SDRAM bulunuyor.

Haberin Devamı

 

Yeni MacBook’lar, gömülü ÅŸekilde bulunan iSight video kamera ve arasında Front Row, PhotoBooth ve iLife '06’nın da bulunduÄŸu çeÅŸitli yazılımlarla beraber geliyor. Yeni MacBook’larda ayrıca gömülü Ethernet, Wi-Fi, Blutooth ve iki adet USB portu bulunuyor.ÂDikkat çeken diÄŸer özellikler arasında iki adet görüntü elde edilmesine olanak veren DVI çıkışı ve sabit diskin olası kazalarda hasar görmemesi içi tasarlanmış Sudden Motion Sensor teknolojisi bulunuyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!