Tatlıses'e 'saunadan' hapis istemi

Güncelleme Tarihi:

Tatlısese saunadan hapis istemi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2006 09:26

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, kamuoyunda “Sauna Çetesi” olarak bilinen ve aralarında eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ertuğrul Çakır ve sanatçı İbrahim Tatlıses'in de bulunduğu 18 kişi hakkında 2 yıl 3 aydan 74 yıl arasında değişen hapis cezaları istemiyle dava açtı.

Haberin Devamı

ANKARA’da sauna sahibi Zeliha Tüfekçi’nin şikayeti üzerine düzenlenen ’Küre Operasyonu’yla ele geçen Sauna Çetesi soruşturması iddianamesi tamamlandı. Aralarında türkücü İbrahim Tatlıses, eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ertuğrul Çakır, çete lideri olduğu iddia edilen Kasım Zengin ve Özel Kuvvetler’de görevli Yüzbaşı Nuri Bozkır’ın da bulunduğu 18 sanık hakkında çeşitli hapis cezaları istendi.

Tatlıses’in ilişkisi

Ankara Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kelkit tarafından hazırlanan iddianameye göre,  Kasım Zengin, Tatlıses ile Çakır’ın isteğiyle tanıştı. Tatlıses, Zengin ile dost olmak için 10 deve kurban ettirerek etlerini yoksulara dağıttı ve 500 yoksulun ihtiyaçlarını karşıladı. Örgüt üyeleri, Tatlıses’in azmettirmesiyle, Derya Tuna’yı vuran Hüseyin Bozan’ı yakalayıp sorguladılar. Zengin ve arkadaşları, Tatlıses’ten istedikleri desteği göremeyince bu kez türkücüyü kaçırmayı planladılar.

Çakır manevi lider

Haberin Devamı

Kasım Zengin’in Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görevli Yüzbaşı Nuri Bozkır ile tanışması da anlatıldı. Ertuğrul Çakır’ın örgütün perde arkasında kalan lideri olduğu, Kasım Zengin ve diğer şüphelilerin Yüzbaşı Bozkır ile tanıştıktan sonra hedef büyüttükleri, vakıf örgütlenmesine gittikleri anlatıldı. Bunun için de kamuoyunca tanınan bir takım devlet görevlilerinin isim ve imzalarını kullanarak sahte kimlik ve görev belgeleri düzenledikleri belirtildi.ANKARA

/images/100/0x0/55eac01af018fbb8f89452eb
Sauna Çetesi nasıl yakalandı

Savcılığa başvurarak çeteyi yakalatan Zeliha Tüfekçi, dilekçesinde üst düzey Emniyet görevlilerinin kendisinden çeşitli bahanelerle paralar aldıklarını belirtmişti. Tüfekçi, parasını isteyince saunada çekilmiş uygunsuz görüntülerin CD’sini göstererek tehdit ettiklerini anlatmıştı. Tüfekçi, Ertuğrul Çakır ve Kasım Zengin’den şikayetçi olmuş ve Küre operasyonu başlatılmıştı.

Ceza tahtası

Kasım Zengin: 31 yıldan 74 yıla kadar.

Ertuğrul Çakır: 31 yıldan 74 yıla kadar.

Haberin Devamı

İbrahim Tatlıses: 5 yıl 3 aydan 18 yıl 6 aya kada.

Osman Selçuklu:31 yıldan 74 yıla kadar.

Serdar Yük: 31 yıldan 74 yıla kadar.

Yüzbaşı Nuri Bozkır: 31 yıldan 74 yıla kadar.

Özgür Altun: 18 yıl 3 aydan 42 yıl 6 aya kadar.

Gökhan Kazancı: 13 yıl 3 aydan 24 yıl 6 aya kadar.

Tayfun Ölçer: 9 yıl 9 aydan 21 yıla kadar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!