Kağızman'da toprak kayması: 4 kayıp

Güncelleme Tarihi:

Kağızmanda toprak kayması: 4 kayıp
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2006 09:14

Kars'ın Kağızman İlçesi'ne bağlı Yukarı Karagüney Köyü'nde yağışların ardından toprak kayması meydana geldi. Köydeki 10 ev toprak altında kalırken, 4 kişi kayboldu, 1 kişi de göçük altından kurtarıldı.

Haberin Devamı

Kağızman'a 35 kilometre uzaklıktaki, 120 haneli Yukarı Karagüney Köyü'ne dün saat 14.00 ile 15.00 arasında şiddetli yağmur ve dolu yağdı. Yağışlardan bir süre sonra da köyün hemen üzerinde bulunan tepeden toprak kaymaya başladı. Toprak kaymasını farkedenlerin bağırarak diğerlerini uyarması sonucu köylülerin büyük bir bölümü evlerini boşalttı. Ancak, 3'ü tamamen 10 ev toprak altında kaldı. Evlerinden çıkamayan Filiz Yıldırım (24) ile oğlu Volkan Yıldırım (7), Aytekin Bozyel (8) ve Ayşe Karakaş (5) toprak altında kaldı. Olayın duyulmasının ardından Yukarı Karagüney Köyü'ne giden Köylere Hizmet Götürme Birimi ekipleri, Ahmet Baylasun'u göçük altından sağ olarak çıkardı. Yaralı, Kağızman Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Köyün bir bölümünde toprak kaymasının meydana geldiğini söyleyen Kağızman Kaymakamı Mehmet Sinan Yıldız, göçük altında kalanların kurtarılması için Erzurum'dan Sivil Savunma, Arama ve Kurtarma Birliği'nin seferber edildiğini bildirdi. Kaymakam Yıldız, evlerin çamur altında kaldığını, kurtarma çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğünü söyledi.

AĞIT SESLERİ YÜKSELİYOR

Kars'ta toprak kaymasının meydana geldiği Kağızman ilçesine bağlı Yukarı Karagüney köyünde ağıt sesleri yükseliyor.

Haberin Devamı

Erzurum'dan 15 kişilik Sivil Savunma ekibinin ulaştığı Karagüney köyünde, toprak altında kalan Filiz Yıldırım (24), Volkan Yıldırım (7), Aytekin Bozyel (8) ve Ayşe Karakaş'ın (5) kurtarılması için bölgeye yakın evlerin boşaltılmasına başlandı.

Evlerin boşaltılması sonrası kurtarma çalışmaları, iş makinelerinin yardımıyla başlatılacak.

Toprak altında kalanlarının yakınların günün ilk saatlerinde heyelanlı bölgeye gelerek, yakınlarının çıkarılmasını beklemeye başladılar.

200 ÇADIR

Kızılay Erzurum Bölge Deposu'ndan heyelanlı köye 200 çadır gönderildi. Köyün alt kısmında bekletilen çadırların bugün kurulacağı bildirildi.

Kızılay, köye ayrıca bin battaniye, bin kişilik kumanya, jeneratör ve seyyar mutfak gönderdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!