’Allah’ın askeriyim’ dedi vurdu

Güncelleme Tarihi:

’Allah’ın askeriyim’ dedi vurdu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2006 00:00

Danıştay silahlı saldırıyla sarsıldı. 29 yaşındaki avukat Alparslan Arslan "Allah’ın askeriyim, Allahü ekber" diyerek 2. Daire üyelerine kurşun yağdırdı. Yaralanan 5 üyeden Mustafa Yücel Özbilgin hastanede öldü. Yakalanan saldırgan ilk ifadesinde "Kararı kendi başıma aldım" dedi.

Göreve gelip giderken türban takan bir anaokulu öğretmeninin başka bir okula tayinini onayladığı için hükümetin ağır eleştirileriyle karşı karşıya kalan Danıştay 2. Dairesi dün sabah bir avukatın silahlı saldırısına hedef oldu. Daire başkanı ve 4 üyenin bulunduğu toplantı odasını "Ben Allah’ın askeriyim" diye basan ve "Allahü ekber" diyerek tekbir getirdikten sonra ateş açan 29 yaşındaki avukat Alparslan Arslan, 2’si ağır 5 üyeyi yaraladı. Hastaneye kaldırılıp ameliyat edilen Mustafa Yücel Özbilgin yaşamını yitirdi.
/images/100/0x0/55eb0566f018fbb8f8a5d3f7


BİR GÜN ÖNCE PROVA

Saldırgan Arslan, önceki gün Danıştay 2. Daire Başkanlığı’na gelerek, Başkan’ın odasına girmek istedi. Saldırgan, kapıyı zorlayınca güvenlik görevlileri müdahale etti. Görevlilerin polise haber vermesi üzerine saldırgan olay yerini terk etti. Arslan, dün sabah 09.35’te Glock marka silahı ve 3 yedek şarjörüyle Danıştay’a yeniden geldi. Avukat kimliğini gösterdiği için binaya rahatça aranmadan girdi.

MUSTAFA BEY’İ İSTEDİ
/images/100/0x0/55eb0566f018fbb8f8a5d3f9


Arslan asansörden 5’inci katta indi. Arslan, saat 09.40’ta sekretere, "Mustafa Bey ile görüşmek istiyorum" dedi. Sekreterin, "İçeride toplantıdalar" sözlerini duyar duymaz saldırgan odaya yöneldi. Kapının açılmasını fırsat bilerek, sekreterin, "Girmeyin" uyarılarına rağmen saldırgan, toplantı odasına daldı. "Ben Allah’ın askeriyim" deyip, tekbir getirerek silahındaki mermileri üyelerin üzerine boşalttı.

5 ÜYE YARALANDI
/images/100/0x0/55eb0566f018fbb8f8a5d3fb


2. Daire Başkanı Mustafa Birden karnından, üyeler Mustafa Yücel Özbilgin başından, Ayla Günenç bileğinden Ayfer Özdemir kolundan ve tetkik hakim Ahmet Çobanoğlu damağından yaralandı. Kendisini yere atan Kamuran Erboğa, yara almayan tek kişi oldu. Erboğa, olayı şöyle anlattı: "Bir ses duydum. Silahlı adamı görünce kendimi masanın altına attım. Saldırgan, tekbir getirerek ateş ediyordu. Heyet üyeleri, kanlar içinde yere yığıldı. Saldırgan masanın altına eğilerek ateş etti. İçeri giren odacı dikkatini dağıttı ve kaçmaya başladı."

GÜRÜLTÜ VAR DEDİ
/images/100/0x0/55eb0566f018fbb8f8a5d3fd


Saldırgan, "Allahü ekber, Allah’ın gazabı üzerinize olsun" diye bağırarak, etrafa ateş edip kaçmaya çalıştı. Saldırgan, giriş katına gelince üzerine doğru gelen polise de ateş açtı. Ateş sonucu, bir polis memuru ayağından yaralandı. Merminin, bacağını sıyırarak geçmesinin ardından yaralı polis, saldırganın üzerine atlayarak yakaladı. Saldırganın ilk ifadede "Türban kararının cezasını verdim. Kendi başıma karar aldım, yalnızım" dediği öğrenildi. Saldırgan Arslan, 11 el, toplantı odasından çıktıktan sonra koridorlarda da 6 el ateş etti. Yakalandığında tabancasında hálá 4 mermi vardı.

TERÖR SORUŞTURMASI

Danıştay çevreleri, türban kararı nedeniyle hedef gösterildiklerini belirterek, "Olacağı buydu" dediler. Emniyet yetkilileri soruşturmayı terör bağlantılı olarak genişletti.

İKİSİNİN İMZASI VAR

Birden ve Özbilgin’in, türbanı sokakta da yasaklayan kararın altında imzası bulunuyor. Yaralı Ayfer Özdemir ise bu karara karşı muhalefet oyu kullandı. Yaralılardan Günenç’in ise kararda imzası bulunmuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!