60 milletvekili eşi benim gibi

Güncelleme Tarihi:

60 milletvekili eşi benim gibi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2006 00:00

İngiltere’de eşinden yediği dayak sonrası polis korumasına alınan, üzerine kuma getirilen, AKP Trabzon Milletvekili Aydın Dumanoğlu’nun hálá yasal eşi olan Sevil Dumanoğlu, CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman’ın daveti üzerine geldiği Meclis’te Hürriyet’in sorularını yanıtladı.

SEVİL Dumanoğlu, evliliği sürerken kocasının imam nikahıyla ikinci bir eş aldığını belirtip "Resmi nikah olmadan düğün yaptı. Şimdi 3.5 yaşında gayrimeşru çocuğu var" dedi. AKP’li milletvekillerinin eşlerinin kendisine,"60 milletvekili eşi senin gibi. Sen 61’nci oluyorsun" dediklerini belirten Sevil Hanım, bu vekillerin de iki eşli olduklarını öne sürdü. Birçok milletvekili eşinin tedirgin olduğunu kaydeden Dumanoğlu "Hiçbir kadın kabul etmiyor, hepsi çok mağdur durumda. Bazı milletvekilleri Kızılcahamam toplantılarına imam nikahlı eşleriyle gidiyormuş" dedi. Dumanoğlu yaşadıklarını şöyle anlattı:

İLK ŞİDDET

Eşim üniversitede derslerimize giriyordu. Beni sınıfta görüp beğenmiş ailemden istedi. Üniversite ikinci sınıfta evlendik. Mühendisliği bitirdim. Tam işe girdiğim sırada eşimin bursu nedeniyle İngiltere’ye gittik. İlk mağduriyetimi burada yaşadım. Eşimden fiziksel şiddet gördüm. Günlerce hastanede kaldım. Olay yargıya intikal etti. İki yıl ayrı yaşadıktan sonra bir vesileyle barıştık.

20 YIL SONRA 2. EŞ

Barışmadan sonra çok saygılı bir ilişkimiz oldu. İki oğlumdan biri ile annemi Marmara depreminde kaybettim. Onların acısını yaşarken eşimin başka bir birlikteliği olduğunu öğrendim. O dönem üniversitede görevliydi. Bana ’sultanım’ derdi.

BAŞKASINA DÜĞÜN YAPTI

2001’de evliliğimiz sürerken imam nikahıyla yaşadığı eşine düğün yaptı. Benim yaşadığım, tüm özel eşyalarımın bulunduğu evde yaşamaya başladılar. Tek eşyamı bile alamadım. Bu şiddet fiziksel şiddetten daha kötü. Aldatılan da benim, bedelini ödeyen de. Namussuz bile olsam gururum ezilmemeli. Aile birliğinin önde geldiğini savunuyorlar; peki ben bunu niye çekiyorum, diğer kadınlar niye çekiyor?

ONURUM İNCİNDİ

2002 yılının sonuna doğru tedbir nafakası davası açtım. Kişilik haklarıma saldırı nedeniyle de tazminat davası açtım. 2004’te de karşı taraf boşanma davası açtı. Dava henüz bitmedi. 30 yıl emek vermiş, fedakarlık etmişsin. Onurum incindi, sağlığımı kaybettim.

SAĞLIK KARNEM İPTAL

Tedavim sürerken ve evliliğimiz yasal olarak devam ettiği halde sağlık karnem iptal edildi. Başka sosyal güvencem yok. Üstüme kayıtlı bir çöpüm bile yok. Statüm ve yaşım nedeniyle çalışamıyorum.

ŞİDDETİ ANLATACAKTIM

TBMM Töre Komisyonu’na yaşadığım şiddeti ve İngiltere sistemini anlatmak istedim. İngiltere’de, devlet şiddete uğrayanı koruma, şiddeti yapanı ise kontrol altına alıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!