5 yıllık yabancılar yerli oluyor

Güncelleme Tarihi:

5 yıllık yabancılar yerli oluyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2006 00:00

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, son günlerde yeniden gündemi meşgul eden yabancı oyuncu tartışmaları konusunda, hayati bir adım attı. Federasyon, Türkiye’de 5 seneden fazla top koşturan ve Türk vatandaşlığına geçmeyi kabul eden yabancı futbolcular için yeni bir statü hazırlıyor.

Federasyonun bu kararla, bu futbolcuları yabancı statüsünden çıkaracağı, liglerde mücadele eden tüm takımlar için kadroda 1 yabancı kontenjanı açacağı ve Türk Milli Takımı’nda oynamalarına zemin hazırlayacağı belirtildi.

Önümüzdeki hafta resmileşmesi beklenen karar, özellikle Avrupa’da diğer takımlarla eşit şartlarda mücadele edemediklerini her fırsatta dile getiren Fenerbahçe ve Galatasaray’ı yakından ilgilendiriyor. Uzun yıllardır Türkiye’de futbol oynayan Fenerbahçeli Aurelio ile Galatasaraylı Mondragon Türk vatandaşlığına geçmeyi kabul ettikleri taktirde önümüzdeki sezon yabancı futbolcu statüsünden çıkacak. Hatta Brezilya’da hiç Milli Takım forması giymeyen Aurelio için Türk Milli Takımı’nda oynama şansı doğacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!