Zafer Barça'nın

Güncelleme Tarihi:

Zafer Barçanın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2006 00:00

18’de Lehmann atıldı, 37’de Campbell, İngilizleri öne geçirdi. Oyun kalıbını değiştiren Rijkaard, Larsson’la Arsenal’i bitirdi. Eto’o ve Belletti’nin 4 dakika içinde gelen golleri Barcelona’yı Avrupa’nın zirvesine çıkardı.

VE günlerdir beklenen, Şampiyonlar Ligi finalinde Avrupa’nın en büyüğü kim olacak sorusu, Stade de France’ta cevabını buldu; Barcelona. Rijkaard’la hem İspanya’yı hem de Avrupa’yı sallayan Katalanlar, birçok favoriyi eleyerek, hem de dün akşama kadar son 9 maçında gol yemeyen Arsenal’in bu unvanına son vererek, 12 yıl sonra yaklaştığı kupayı müzesine götürdü: 2-1.

18. dakikada Lehmann’ın atılmasıyla avantaj yakalayan Barcelona, Campbell’ın (Dk.37) golüne, ikinci yarıda oyuna giren Larsson’un mükemmel asistleriyle Eto’o (Dk.77) ve Belletti’yle (Dk.81) 4 dakika içinde gelen 2 golle gitti. Maç sonrası Barcelona büyük sevinç yaşarken, Arsenal ise 17 Mayıs’ta ikinci kez şok yaşadı. 2000 yılında
/images/100/0x0/55eb2099f018fbb8f8acef7d
G.Saray’a UEFA Kupası’nı kaptıran İngilizler, bu hüznü dün gece Barcelona karşısında yaşadı. 18. dakikada Eto’o ceza yayı üzerinde Lehmann’ı geçti, yere indirildi. Herkes, avantaja bırakıldı diye düşündüğü anda Giuly golü attı. Maçın hakemi Terje Hauge, çok tartışılacak bir karar verdi. Önce golü iptal eden Hauge, Lehmann’ı da kırmızı kartla oyundan attı. Bu kart, Şampiyonlar Ligi finalinde gösterilen ilk kırmızı kart oldu. 37. dakikada Henry’nin sağ kanatta kullandığı frikik atışında, ’al da at’ dercesine altıpas üzerine süzülen topuna iyi yükselen Campbell, Stade de France’taki İngiliz taraftarlarını ayağa kaldırdı: 1-0.

Gol için baskısını artıran Barcelona, rakip kaleyi ablukaya alırken, Arsenal ise takımın her şeyi Henry ile ayakta durdu. Dakikalar 45+2’yi gösterdiğinde, tribünler bir kez daha ayağa kalktı. Bu dakikada Ronaldinho’nun topuyla buluşan Eto’o, Campbell’i geçti, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Vuruşunun Almunia tokatladı, top yan direkten döndü...

Van Bommel’in yerine oyuna giren Larsson, önce 77’de Kamerun’lu Eto’o’ya, 81’de de Belletti’ye asist yaparak Barcelona’ya kupayı getiren isim oldu.

HAKEM: Terje Hauge

BARCELONA: Valdes (7)- Oleguer (5), (Dk.71 Belletti 7), Marquez (7), Puyol (8), Van Bronckhorst (7), Deco (7), Edmilson (5) (Dk.46 Iniesta 6), Van Bommel (5) (Dk.61 Larsson 9), Giuly (7), Eto’o (8), Ronaldinho (9)

ARSENAL: Lehmann (?)-, Eboue (7), Toure (6), Campbell (7), Cole (6), Pires (?) (Dk.20 Almunia 6)), Gilberto (6), Ljungberg (7), Fabregas (5) (Dk.75 Flamini ?), Hleb (6) (Dk.85 Reyes ), Henry (8)

GOLLER: Henry, Eto’o, Belletti

KIRMIZI KART: Lehmann
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!