Türk ürünleri İngiliz süpermarketlerinde

Güncelleme Tarihi:

Türk ürünleri İngiliz süpermarketlerinde
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2006 12:19

İngiltere'nin ürün yelpazesinin tümü Türk ürünlerinden oluşan gıda toptancısı Gama Food Limited şirketi, ülkenin en büyük süpermarket zincirleri olan Morrison, Asda ve Somerfield'in ardından Budgens zincirine de Türk ürünlerini sokmayı başardı.

Budgens süpermarketlerinde “Türk ürünleri reyonu” oluşturulması için anlaşma sağlayan Gama, ilk Türk reyonunu Budgens'in Londra'nın merkezindeki Bayswater semtindeki şubesinde açtı. Açılan Türk reyonunda Gama ve Ebru markalı ürünlerin yanı sıra Melis, Tamtad, Dimes, Sebahat, Sütdiyarı ve Kars gibi markaların ürünleri de yer alıyor.
Ülke genelinde 140 şubesi bulunan Budgens'da, Gama tarafından satılacak Türk ürünlerinin arasında bakliyattan turşuya, kuru meyveden lokuma, peynirden konserveye kadar 120 değişik ürün bulunuyor.

Son beş yılda etnik marketlerle sınırlı faaliyetlerini ülke genelinde satış yapan dev süpermarketlere taşımayı başaran Gama Limited'in Budgens zincirlerinde yer almasından memnuniyet duyduklarını belirten Bayswater şubesi direktörü Hamid El-İdrisi, müşterilerinin Türk ürünlerine ilgisinin büyük olduğunu söyledi. “Bu ürünlere ilk günden büyük bir ilgi duyulduğunu tespit ettik” diyen El İdrisi, tüketim grafiğine göre ilerde Budgens'larda satılacak Türk ürünlerinin çeşitlerinin de artırılabileceğini kaydetti.

Gama Foods Limited, ilk olarak Safeway adıyla hizmet verirken adını Morrison olarak değiştiren marketler zincirinde “Turkish Quality” konsepti altında reyon açmıştı. İngiltere çapında 900'e yakın şubesi bulunan Morrison'ın Londra başta olmak üzere 50'ye yakın şubesinde 59 ürünle satışlarına devam eden Gama, ülke genelinde 300 şubesi bulunan Asda zincirinde de ”Akdeniz lezzeti” adı altında ürünlerini satıyor. Gama ürünleri Asda'nın Müslümanların yoğun olarak yaşadıkları Londra, Birmingham ve Leicester gibi kentlerdeki 20 şubesinde satılıyor. 200 şubeli Somerfield marketin 15 şubesinde de 82 çeşit Türk ürününün satışı yapılıyor.
/images/100/0x0/55eb591df018fbb8f8bb6d40


Konuyla ilgili görüşlerini açıklayan Gama Limited Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sancak, geçmişte etnik marketlerle sınırlı kalan Türk ürünlerinin son beş yıldan bu yana ulusal düzeyde faaliyet gösteren marketlere de girmeyi başardığına dikkat çekti.

Süpermarketlere giren ürünlerin bu kuruluşların getirdiği standartlara uygun üretilen yüksek kaliteli ürünler olduğunu belirten Sancak, “Firma olarak bütün kriterleri yerine getirebildiğimize inanıyoruz. Aksi takdirde bu marketlere giremezdik. Kalitemizin yanı sıra İngiliz toplumunun etnik ürünlere olan ve giderek artan ilgisi de Türk ürünlerinin pazardaki şansını artırıyor. Ürünlerimiz artık üçüncü dünya ülkesi ürünleri olarak görülmüyor” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!