Beşinci vites

Güncelleme Tarihi:

Beşinci vites
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2001 01:28

Otoda kampanya savaşları

Otomobil satın almayı ya da otomobilini yenilemeyi düşünenler için, 2001 yılı inanılmaz fırsatlar sunuyor. Kriz nedeniyle satışları duran otomobil firmaları, bütün imkanlarını kullanarak kampanyalar düzenliyor. Satışların iyice düştüğü yaz aylarında firmaların düzenledikleri kampanyaların sayısı da çoğaldı. Bazı firmalar peşin alımlarda yüksek indirimler uygularken, bazıları ise sağladıkları kredi olanaklarıyla otomobil satın almayı planlayanlara düşük faizli kredi imkanı veriyor.

RENAULT

Renault, düzenlediği yeni tasarruf kampanyası ile cazip avantajlar sunuyor. Bu kampanyada otomobilini tatile çıkmadan teslim alanlar, ödemeye ekim ayında başlıyorlar.

Hemen ödemeye başlanması durumunda ise 36 aya kadar vadelendirme olanağı sunuluyor. Kampanya dahilinde sunulan diğer avantajlar arasında şunlar var: ‘‘Sabit Türk Lirası taksitler, sıfır peşine veya tüketicinin tercihine göre belirlenecek peşinat tutarları, kredili alımlarda 5 milyar liraya varan avantajlar.’’ Kampanyada, Laguna RXE 1.6 16V modeli 4 milyar 280 milyon lira peşin fiyatıyla 24 ay vadeli satılıyor. 742 milyon liralık aylık ödemeler ise ekim ayında başlıyor. Ayrıca Renault satış noktalarını ziyaret eden tüketiciler dolduracakları katılım formları ile 45 adet Kangoo Pampa çekilişine katılmaya hak kazanacaklar. Kangoo Pampa talihlileri 4 Eylül tarihinde yapılacak olan çekiliş ile belirlenecek.

BMW

BMW'de KDV hariç satış fiyatı üzerinden yüzde 15'lik indirim uygulamaya başladı. Tüm BMW yetkili satıcılarında geçerli olan kampanya, M3 Coupe ve Cabrio ile X5 modeli haricinde tüm modeller için uygulanıyor.

CİTROEN

Citroen Türkiye Genel Distribütörü Baylas Otomotiv, Saxo 1.4i SX otomatik ve düz vites seçeneklerinde ve Saxo 1.6i VTS modellerinde kampanya başlattı. Yurt çapında 34 Citroen yetkili satıcısında başlatılan bu kampanyada peşin ödemelerde 2 milyar liraya varan indirim ve sıfır faiz ile 24 aya varan vade seçenekleri sunuluyor.

Ziebart'dan Türkiye'ye iki ödül

Otomobillerin koruma sistem güvencesi olan Amerikan Ziebart Tidy Car'ın Türkiye lisansörleri, ABD'nin Orlando Kenti'nde düzenlenen törenle ‘‘Uluslararası Franchise Birliği Yılın Ana Lisansörü’’ ve ‘‘2000 Yılı Uluslararası Üstün Satış Başarısı’’ ödülünü kazandılar. Ayrıca, bu ödüllere ek olarak ‘‘Ziebart Ana Lisansörlüğü Onuncu Yıl Takdir Plaketi’’de aldılar.

Iveco'dan 'IMF kredisi'yle satış

Otomobilin yanı sıra ticari araçlar içinde kampanyalar düzenleniyor. Kampanyasına ilginç bir tanıtım yapan Otoyol-Iveco'nun ‘‘IMF kredisiyle’’ sloganı büyük ilgi gördü. Uluslararası Para Fonu'nu çağrıştıran IMF'nin açılımı ‘‘Iveco'nun Müşteriye Faizsiz Kredisiyle’’ kelimelerinden oluşuyor. 31 Temmuz tarihine kadar sürecek kampanyada 1025 farklı ödeme seçeneği bulunuyor. 24 aya varan vadelerde sıfır faiz uygulanıyor.

PEUGEOT

Peugeot, temmuz ayı süresince devam edecek yepyeni bir kampanya başlattı. Peugeot'un hem binek hem ticari modellerinde geçerli olacak kampanya kapsamında sıfırdan başlayan faizler, 24 aya varan vade seçenekleri uygulanıyor. Peugeot 24 milyar liraya kadar kredi imkanı sağladığı gibi peşin alımlarda da fiyat avantajları sunuyor. Peşin alımlarda bazı Peugeot binek modellerinde 3.5 milyar liraya, ticari modellerde ise 2 milyar liraya varan indirim uygulanıyor.

TOFAŞ

Tofaş, nakit indirim kampanyasıyla birlikte kredi olanağı da sunuyor. Tofaş modellerinde Doblo hariç her modelde bir nakit indirimibulunuyor. Doblo'da da kredi seçeneği var. Tofaş-Fiat, ‘‘Krizsavar’’ başlıklı kampanyasında, peşin otomobil almak isteyenlere bayilerinde 3.5 milyar liraya varan avantajlar sunuyor. Tofaş, ödemeyi 3 aydan 24 aya kadar kredilendiriyor ya da faizleri yüzde sıfırdan başlatıyor. Ayrıca Tofaş'ın otomatik vitesli modelleri düz vitesli modeller fiyatına da satılıyor.

MERCEDES

Mercedes-Benz, sıfır faizli, peşin fiyatına vadeli bir kampanya düzenliyor. A serisi modeller TL kredisiyle 6 aylık vadeyle faizsiz, C, M ve E seriler ise 12 aya uzanan vadelerle mark üzerinden yine sıfır faizle satılıyor.


Bu BMW'nin vites kolu ve kontak anahtarı yok

BMW'nin amiral gemisi 7 Serisi yenilendi. Eylül ayında Frankfurt Otomobil Fuarı'nda sergilendikten hemen sonra Avrupa'da satışa sunulacak yeni 7 Serisi, Türkiye'ye ise yıl sonunda gelecek.

Yeni BMW 7 Serisi, radikal iç ve dış tasarımı ile dikkat çekiyor. 7 serisi İDrive ile birlikte, geleneksel ön panel kavramını yeniden oluşturuyor. İDrive, sürücü bölümünü bağımsız iki alana bölüyor; konfor alanı ve sürüş alanı.

7 Serisi'nde birçok ikincil fonksiyon tek bir sistem kontrolü ile yönetiliyor. Böylece kontrol düğmesi sayısı azaltılarak, modern bir iç tasarım görüntüsü ve duygusu yaratılıyor. Sistem kontrolü, ön kol dayamanın önünde, orta konsolün üzerinde yer alan bir düğme. Çevrilerek, basılarak veya yana doğru itilerek kullanılan bu sistem kontrolörü ile sürücü, havalandırma, eğlence ve müzik sistemi, navigasyon ve telematik uygulamalarını seçip, kontrol ediyor. 7 Serisi, dünyada ilk defa, otomobilin içinde özel olarak düzenlenmiş, WAP destekli BMW internet portalı kanalıyla internet erişimi de sunuyor. Yeni 7 Serisi ile geleceğe yönelik adımlar atılırken, vites topuzu ve geleneksel kontak anahtarı teknolojik olarak geri kalmış bulunmuş. Bu yüzden otomobilin ilk göze çarpan özelliği oluşuyor: 7 Serisi'nde geleneksel vites kolu ve kontak anahtarı bulunmuyor. Sürüş esnasında önemli olan tüm temel fonksiyonlar, sürüş alanının merkezinde, direksiyonun üzerine ve etrafına yerleştiriliyor. Vites seçimi, direksiyon kolonundaki bir kol aracılığıyla gerçekleştiriliyor. Ateşleme ise yeni bir elektronik anahtar ile kontrol ideliyor ve motor bir düğmeye basılarak çalıştırılıp, durduruluyor. Sürüş alanının merkezine yerleştirilmiş olan tüm bağlantılı fonksiyonlar sayesinde sürücü tüm konsantrasyonunu yola verebiliyor.

SOL ŞERİT

4 TEMSA A.Ş., Adana'daki üretim tesislerinde, özel yapım kaya kamyonları için ürettiği damper kasalarını; KEISA (Komatsu Europe International) aracılığı ile başta Yunanistan, Hollanda ve İspanya olmak üzere birçok Avrupa ülkesine ihraç ediyor. Temsa, ayrıca KEISA ile kaya kamyonlarının, dozerlerinin ve lastik tekerlekli yükleyicilerin operatör kabinleri için projektör imalatı konusunda da anlaşmaya vardı.

4 HYUNDAI Assan, şubat krizinden sonra pazarda oluşan finansman maliyet artışını engellemek için Kore'den yüzde 7 yıllık faizle 23 milyon dolar değerinde ve 3 yıl vadeli tahvil ihraç etti. Maliyetlerin kontrol edilmesindeki finansman avantajlarını da kullanarak pazardaki rekabet gücünü daha da artırmayı planlayan Hyundai Assan, yaratılan 23 milyon dolarlık finansman kaynağı ile krizden daha da güçlenerek çıkmayı hedefliyor.

4 FORD Otosan'ın Kocaeli fabrikasındaki lojistik ortağı TNT Lojistik oldu. TNT Post Group'un Türkiye'de Koç Holding'le ortaklaşa kurduğu TNT Lojistik, yıl sonuna kadar Marmara Bölgesi ve Batı Anadolu'da geniş bir alana yayılmış olan 105 adet yan sanayi şirketinin tümünü faaliyet kapsamına alarak, parça teminini hızlandıracak.

4 TOYOTASA, koşulsuz müşteri memnuniyeti ilkesi çerçevesinde, 1995 yılında başlattığı Teknisyen Beceri Yarışmaları'nın beşincisini Toyotasa Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirdi. Yarışmada Toyota Plaza Derindere'den Uğur Kazım Şenyurt Türkiye şampiyonu oldu. Türkiye birincisi 1 Ekim 2001 tarihinde Bahreyn'de düzenlenecek Ortadoğu Teknisyen Beceri Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edecek.

4 HYUNDAI Motor Company tarafından tüm dünya genelinde çalışan Hyundai teknisyenlerinin katılımıyla gerçekleştirilen 4. Dünya Teknisyenler Olimpiyatı'nın sonuçları belli oldu. İki yılda bir organize edilen yarışma sonucunda Türkiye adına yarışan Elmas Otomotiv'den Uğur Okay dünya ikincisi oldu.

4 ELF Selyak, 3, 4 litrelik ya da teneke Elf madeni yağlardan herhangi birini satın alan tüketicilere, yaz günlerinde daha fazla koruma sağlayan güneşlikler hediye ediyor. Elf, araçları sıcak hava şartlarından koruyan güneşlik kampanyası ile katılımcı istasyonlarında tüketicilere ulaşıyor. Bu arada Patrice Devemy'nin, TotalFinaElf Grubu'ndaki yeni görevine başlamasının ardından boşalan Elf Selyak Madeni Yağlar Direktörlüğü görevine Burak Ataman atandı.

4 SAAB Doktorlar Tenis Turnuvası sonuçlandı. TED, 18 yıldan beri doktorlar arasında her yıl geleneksel bir tenis turnuvası düzenliyor. Bu defa önemli organizasyon, tasarıma yönelik bir konsept markası olmakla tanınan, SAAB otomobillerinin sponsorluğu ile gerçekleşti.

4 CMS Jant ve Makina Sanayi, üst düzey yönetim kalite belgesi olan ISO/TS 16949 kalite belgesi aldı. Yurtiçi otomotiv sanayiinden sonra Fiat Auto, Renault, Alfa Romeo gibi otomobil firmalarına da hafif metal jant üreten CMS, şimdi de almış olduğu kalite belgesi ile Volkswagen ve Opel'e ihracata hazırlanıyor.

1994 yılında ISO 9001, 1998 yılında QS 9000 ve 1999 yılında EAQF 94 Kalite Sistem Belgesi alan CMS, 2001 yılı Haziran ayında ise BVQI'dan ISO/TS 16949 Kalite Sistem Belgesi'ni alarak alüminyum jant üretim sektöründe bir ilke imza attı.

4 TÜKETİCİ kredisi kartı Akıllıkart, otomobil sahibi üyelerine oto servis hizmetlerinde rahat ödeme olanağı tanıyor. Akıllı kart sahipleri, 200'ü aşkın servis noktasında oto servis hizmetlerini, peşin fiyatına taksit kampanyalarının yanı sıra 24 aya varan vadelendirme avantajıyla sunuyor.

Akıllıkart; Tofaş, Ford, Peugeot, Nissan, Renault, Citroen, Hyundai, Nissan, Opel, Toyota ve Volvo araç sahiplerine ödeme kolaylıkları sunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!