Cem Uzan'dan TMSF'ye çağrı

Güncelleme Tarihi:

Cem Uzandan TMSFye çağrı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2006 12:30

Cem Uzan Vekili avukat Şaylan Çığgın, Cem Uzan'ın Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) ile Erol Aksoy arasında yapılan anlaşmadaki aynı şartlar ile anlaşmaya hazır olduğunu bildirdi.

Çığgın, yaptığı yazılı açıklamada, bugün basın organlarının birinde yer alan haberde, İktisat Bankası'nın eski sahibi Erol Aksoy ile imzalanan anlaşma üzerine TMSF yetkililerinin “Cem Uzan da anlaşmaya yanaşsa aynı şartlarda anlaşırdık, şimdi de anlaşırız” açıklamalarında bulunulduğunu anımsattı.

Cem Uzan'ın kendi borcu olmamasına, sonradan çıkarılan yasalar ile sorumlu tutuluyor olmasına rağmen, kamunun sırtına daha da fazla yük binmemesi için İmar Bankası'ndan kaynaklanan kamu alacağının tahsili amacıyla bugüne kadar 11 yazılı teklif verdiğini savunan Çığgın, TMSF ile anlaşmak için gereken her türlü imkanın kullanıldığını öne sürdü.

Çığgın, açıklamasında şunları kaydetti: “Anlaşma arzusuyla ve iyi niyet çerçevesinde 9 Mayıs günü Sayın Ahmet Ertürk'ten iki kez randevu talebinde bulunmuştur. Ancak bu randevu talebinde henüz bir cevap verilmemiştir. Cem Uzan, Erol Aksoy ile yapılan anlaşmanın içeriğini ve şartlarını bilmemektedir ve anlaşmanın detaylarına sahip değildir. Ancak basın açıklamasında da yer aldığı şekliyle, Erol Aksoy ile yapılan anlaşmadaki aynı şartlar ile anlaşmaya hazırdır ve bu konuda görüşmek üzere TMSF'den randevu talebine bir cevap ve de davet beklemektedir.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!