PlayStation 3 fiyatı açıklandı

Güncelleme Tarihi:

PlayStation 3 fiyatı açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2006 00:00

Kaliforniya düzenlenecek olan dünyanın en büyük üçüncü elektronik eğlence fuarı E3’ün başlamasına iki gün kala Sony, merakla beklenen PlaySattion 3 oyun konsolunun fiyatını açıkladı. PlayStation 3, geçen sene Kasım ayında piyasaya sürülen Microsoft’un Xbox 360 oyun konsolu gibi iki ayrı paket halinde satışa sunulacak.

Haberin Devamı

Elektronik oyun dünyasının kalbinin attığı merkezlerden birisi olan E3’ün (Electronic Entertainment Expo) startına iki gün kala, eğlence elektroniği devi Sony yeni jenerasyon oyun konsolu PlayStation 3’ün fiyatını açıkladı. Oyun konsolu, geçen sene Kasım ayında piyasaya sürülen Microsoft’un Xbox 360 oyun konsoluna benzer bir şekilde iki değişik paket şeklinde piyasaya sürülecek. Temel paketin fiyatı Kuzey Amerika için 499 dolar, Avrupa için 499 euro olacak. Gelişkin paket ise 599 dolar ve 599 euro fiyatı ile satılacak.

 

İki paket arasındaki temel fark ise sahip oldukları sabit diskler. Temel paket 20 GB’lik bir sabit diske sahip olacakken gelişkin pakette bu oran 60 GB olacak. Bunun dışında iki sistem arasındaki diğer farklar; entegre çoklu ortam kart-okuyucu girişleri, kablosuz ağ (Wi-Fi) desteği ve HDMI teknolojisi olacak. Dijital bir audio/video arabirimi olan HDMI, kullanıcılara yüksek netlikte görüntü ve ses sunuyor. HDMI teknolojisinden faydalanmak için kullanıcıların bu teknolojiyi destekleyene televizyonlara sahip olması gerekecek.

 

Haberin Devamı

Sony düzenlediği toplantıda bir diğer merak konusu olan yeni oyun kolunu da tanıttı. Geçen sene düzenlenen E3 fuarında tanıtılan bumerang şeklindeki oyun kolu tasarımını terk eden Sony, şekil olarak geleneksel PlayStation kollarına sadık kalmış. DualShock markasını artık kullanmayacak olan yeni kolda titreşim özelliği de kaldırılmış. Titreşim özelliğinin kaldırılmasının nedeni olarak ise, bunun yeni hareket algılayıcı sisteminin etkili bir şekilde çalışmasını engellemesi gösteriliyor.

 

PlayStation 3, yaklaşık olarak aynı anda tüm dünyada piyasaya sürülecek. İlk olarak 11 Kasım’da Japonya’da piyasaya sürülecek olan oyun konsolu bir hafta sonra Kuzey Amerika ve Avrupa’da kendini gösterecek. Konsolun piyasaya çıkışının ilk bir ayında dünya çapında 2 milyon adet satmayı planlayan Sony, Noel sonunda bu rakamı 4 milyona çıkarmayı düşünüyor. 1999’da piyasaya sürülen PlayStation 2, Sony için büyük bir başarı örneği haline gelerek dünya çapında 100 milyondan fazla satmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!