25 milyon Avrupalı annenin çiçeği Türkiye'den

Güncelleme Tarihi:

25 milyon Avrupalı annenin çiçeği Türkiyeden
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2006 11:28

Dünyada hafta sonu kutlanacak Anneler Günü'nde 25 milyon Avrupalı ve Japon annenin gönlü Türk çiçeğiyle alınacak.

Antalya Kesme Çiçek İhracatçıları Birliği (AKÇİB) Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, 14 Mayıs Anneler Günü nedeniyle Avrupa ülkeleriyle Japonya ve Rusya'ya çiçek sevkıyatının tamamlandığını söyledi.

Bağdatlıoğlu, 25 Nisan-8 Mayıs tarihleri arasında, İngiltere ve Rusya başta olmak üzere Ukrayna, Hollanda, Macaristan ve Japonya'ya karanfil, cerbere ve lilyum ile çeşitli türlerde 25 milyon dal çiçek ihracatı yapıldığını bildirdi. Anneler Günü nedeniyle yapılan çiçek ihracatından 3 milyon dolar gelir beklendiğini belirten Bağdatlıoğlu, şöyle konuştu:

“Bu yıl da Avrupalı ve Japon 25 milyon anneye verilecek çiçek Türkiye'den gönderildi. Geçmiş yıllara göre, Macaristan ve Ukrayna'ya çiçek ihracatında önemli artışlar var. Çiçek ihracatçıları milyonlarca Avrupalı ve Japon anneyi sevindirirken, iç pazara fazla yönelemedi. Çiçek üretici ve ihracatçıları iç pazara yönelemediği için Türk annelerinden özür diliyor. Bundan sonraki hedefimiz iç piyasaya yönelik çalışmalar yapmaktır.”

Bağdatlıoğlu, asıl hedeflerinin Türk anne ve çocuklarına çiçek sevgisini aşılayarak çiçek tüketimi artırmak olduğunu sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!