Erdoğan tazminat ve ceza davası açıyor

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan tazminat ve ceza davası açıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2006 00:00

Erdoğan 'Ata'ya şikayet' mektubu yazan Dördüncü'ye ceza ve tazminat davası açacak.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, kendisiyle birlikte bakan ve milletvekilleri için "uşak, kafir, hırsız ve vatan haini" diye "Ata’ya şikayet" mektubu yazan 82 yaşındaki Mehmet Fethi Dördüncü hakkında hem ceza hem de tazminat davası açıyor. Erdoğan’ın, "AKP Genel Başkanı" sıfatıyla açacağı bu davada, Dördüncü’nün hem kendisine, hükümetine ve partisine hakaretten hapis cezasıyla cezalandırılmasını, hem de 10-20 bin YTL arasında tazminat ödemesini isteyeceği öğrenildi.

BAKANLAR DA AÇACAK

Bakanlar Kurulu’nda dağıtılan mektubu okuyan bakanların önemli bölümü de Dördüncü hakkında dava açma kararı aldı. Bunun üzerine Erdoğan’ın talimatıyla, hem kendisinin hem de bakanlarının açacağı davalar için hukuki çalışma başlatıldı. Adalet Bakanı Cemil Çiçek, önceki günkü Bakanlar Kurulu’nun ardından, Dördüncü’nün, "illegal örgüt bildirisi" diye nitelediği mektubundaki hakaret içeren ifadelerinin hesabını yargı önünde vereceğini söyledi. Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Devlet Bakanı Mehmet Aydın ve Çevre Bakanı Osman Pepe de dün Dördüncü hakkında yargı yoluna başvuracaklarını açıkladılar.

TOPLU DAVA GÜNDEMDE

Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, kendi adına tazminat davası açacağını belirtirken, "Milletvekili arkadaşlarımız da ya tek tek, ya da toplu olarak dava açabilirler" dedi.Genel Başkan Yardımcısı Nihat Ergün de, mektubu yazan kadar o mektubun şeref defterine konulmasına göz yuman ya da olanak sağlayanların da sorumluluğunun bulunduğunu belirterek, "Onu yazan kadar onu oraya yapıştıranlar hakkında da işlem yapılmalıdır" diye konuştu.

Yine yazacak

Dördüncü açılacak davalar için şöyle konuştu: Örgüt bağım yok. Atatürk Cumhuriyeti örgütündenim. Dava açsınlar, korkmuyorum. Selanik’e gidip yine yazacağım.

Hüküm giyerse Erbakan yasası ona da yarayacak

AKP’li tüm bakan ve vekillerin dava etmeye hazırlandıkları 82 yaşındaki Mehmet Dördüncü, eğer hüküm giyerse, hükümetin çıkardığı, kamuoyundaki adıyla, "Erbakan yasası"ndan yararlanacak. Ceza Hukukçusu Doç. Dr. Adem Sözüer, "Toplu dava da açılsa fiil tektir, tek bir ceza verilebilir. Dava edilecek kişi hüküm giyerse, 75 yaşını bitirdiği için Erbakan gibi, sözkonusu yasa değişikliğinden de yararlanır ve cezası konutunda çektirilir. Birden fazla dava ve birden fazla karar, tazminat davaları için geçerlidir. " dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!