Teknolojinin 'Top 50'si seçiliyor

Güncelleme Tarihi:

Teknolojinin Top 50si seçiliyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2006 09:37

Deloitte, Interpro ve Türkiye Teknoloji Gelirtirme Vakfı işbirliğiyle Türkiye'nin en hızlı büyüyen, cirosunu en hızlı artıran 50 teknoloji şirketini belirliyor. Ortaya çıkacak liste, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'nın En Hızlı Büyüyen Teklonoji Şirketleri Listesi içinde değerlendirilecek.

Teknolojinin Top 50si seçiliyor
Haberin Devamı

Türkiye'de 20'inci kuruluş yıldönümünü kutlayan Deloitte, teknoloji şirketlerinin son dönemde gerçekleştirdiği küresel ekonomiyle bütünleşme süreçlerini dikkate alarak 'Teknoloji Fast 50' projesini ilk kez bu yıl Türkiye'de de başlatma kararı aldı.                     "EN HIZLI BÜYÜYEN 500 ŞİRKET"  Deloitte, 1995 yılından bu yana çeşitli bölgelerde "Teknoloji Fast 500" listesi hazırlıyor. Program ilk olarak 15'i Kuzey Amerika'da, 15'i uluslararası olmak üzere toplam 30 bölgede başladı. Bugün Kuzey Amerika'nın yanı sıra, Avrupa, Orta Doğu, Afrika (EMEA) ve Asya Pasifik bölgelerinin en hızlı büyüyen 500 şirketini belirlemeyi amaçlayan iki ayrı program daha yürütülüyor. Her bölgede, programa katılmak isteyen ülkelerin, en hızlı büyümeyi gerçekleştiren 50'şer şirketi belirlemesinin ardından, bunlar arasında da o bölgenin 'En Hızlı Büyüyen 500 Şirketi' sıralaması

Teknolojinin Top 50si seçiliyor
<ımg>
Deloitte Türkiye Stratejik Planlama, İş Geliştirme ve Pazarlama Ortağı Sait Gözüm
hazırlanıyor. Yapılan değerlendirme sonucunda Türkiye'nin 50 teknoloji şirketi, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi'nin (EMEA) En Hızlı Büyüyen 500 Teknoloji Şirketi listesi için değerlendirilmek üzere Avrupa Bölgesi Programına dahil edilecek.

Haberin Devamı

Böylece, program ile Türkiye'nin geleceğini şekillendirmeye aday teknoloji şirketlerinin tespit edilerek gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında bilinirliklerinin artırılması hedefleniyor. Geçen senenin EMEA 500 listesi, son beş yılda Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgesinde muazzam büyüme sergileyen şirketlerini içeriyordu. Bunlar arasında da, yazılım ve iletişim şirketleri başı çekiyordu.

BİLİNİRLİK ARTACAK MOTİVASYON YÜKSELECEK

Deloitte Türkiye Stratejik Planlama, İş Geliştirme ve Pazarlama Ortağı Sait Gözüm, bu programın uygulandığı bölgelerdeki teknoloji şirketlerine önemli faydalar sağladığını belirtti. Gözüm sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye, iletişim sektörü son yıllarda önemli bir büyüme kaydetti. Yarattığı yüksek katma değerle ekonomiye önemli katkılarda bulunan yazılım sektörünün de Türkiye’de daha fazla destek ve teşvik görmesi gerekiyor. Teklonoji Fast 50-Türkiye programı, şirketlerin bilinirliklerini artırmaya ve yeni iş ortaklarıyla bağlantı kurmalarına katkıda bulunacak. Ayrıca Türk şirketlerinin uluslararası alanda daha iyi tanınmalarında çok önemli bir rol oynayacak. Yeni ortaklarla iş geliştirme fırsatları sağlanacak ve çalışanların motivasyonu yükselecek. Bundan sonra EMEA 500'de Türk şirketlerinin ismini de görmek istiyoruz."

Haberin Devamı

Teknolojinin, devasa yatırımlara girmeden, sadece kaliteli insan sermayesine yatırım yaparak

BAŞVURU KOŞULLARI

* Teknoloji, Medya veya

/images/100/0x0/567930a4f018fb32748afec9
Telekomünikasyon sektöründe faaliyet göstermek* Cironun oluşumuna ciddi katkı yapan bir patent hakkına veya teknolojiye sahip olmak veya cironun önemli bir kısmını araştırma-geliştirme faaliyetlerine harcamak* 2001 yılında en az 50.000 Euro, 2005 yılında ise en az 800.000 Euro ciro gerçekleştirmiş olmak* Kesintisiz en az beş yıl süreyle faaliyet göstermiş olmak* Şirket merkezinin Türkiye sınırları içinde olmasıYukarıdaki koşulları sağlayan şirketler cirolarındaki artışa bağlı olarak sıralanacak ve düzenlenecek bir tören ile, ilk 5 içinde yer alan kuruluşlara plaketleri verilecek.<ımg>

ciddi kazançlar sağladığını belirten Gözüm, ancak bu konuda başarı sağlayabilmek için ulusal düzeyde teknoloji sektörünün ciddi bir şekilde teşvik edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Haberin Devamı

Gözüm, “Deloitte Teknoloji Fast 50–Türkiye”nin, sektörün taşıdığı muazzam potansiyele dikkat çekerek hem resmi makamların hem de kamuoyunun bu konudaki duyarlılığını artıracağına inandıklarını bildirdi. Gözüm,  özellikle son yıllarda önemli başarılar elde eden Türk teknoloji şirketlerinin de bu yıl EMEA 500 listesinde yer almalarını beklediklerini söyledi.

SONUÇLAR 21 EYLÜLDE AÇIKLANACAK

Deloitte, yarışma için 15 Haziran tarihine kadar başvuruları kabul edecek. Gerekli koşulları karşılayan şirketler arasında yapılacak sıralama 21 Eylül 2006 tarihinde kamuoyuna duyurulacak. Türkiye’nin de içinde bulunduğu, Avrupa, Orta Doğu, Afrika (EMEA) bölgesinin en hızlı büyüyen 500 şirketinin yer alacağı, “Deloitte Technology Fast 500-EMEA” ise 28 Kasım 2006 tarihinde açıklanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!