Paşa’nın yazdığı marş Atatürk’e armağan

Güncelleme Tarihi:

Paşa’nın yazdığı marş Atatürk’e armağan
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2006 00:00

Atatürk, 125. doğum yıldönümünde Johannes Brahms, Johann Strauss, Beethoven, Rimsky-Korsakoff, Fahir Atakoğlu ve Tchaikowsky’nin eserlerinden oluşan bir konserle anıldı.

TÜRK Silahlı Kuvvetleri (TSK) Armoni Mızıkası Komutanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çoksesli Korosu, "Atatürk’ün 125. Doğum Yıldönümü" dolayısıyla anma konseri verdi.

Konsere Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Yaşar Büyükanıt, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Fevzi Türkeri, Emekli Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necip Torumtay, MGK eski Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç ve eşleri ile öğrenciler katıldılar. Konserin ilk bölümünde Şef Bando Albay Halil Işık yönetimindeki bando, Johannes Brahms’ın "Macar Dansı No.1 Sol Minör", Johann Strauss’un "Güzel Mavi Tuna Valsi" ve Beethoven’un "Senfoni No.5 Op. 67 Do Minör" adlı eserlerini seslendirdi.

Konser arasında verilen kokteylin ardından başlayan ikinci bölümde, TSK Armoni Mızıkası Komutanlığı Bandosu Rimsky-Korsakoff’un "Şehrazat Senfonik Suiti" eserini seslendirdi.

Daha sonra, Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çok Sesli Korosu’nun eşlik ettiği bando, Fahir Atakoğlu’nun "Sarı Zeybek", Giuseppe Verdi’nin "Verdi Potpuri" ve Tchaikowsky’nin "1812 Uvertürü" eserlerini seslendirdi. Solist Hülya Kazan da Cumhuriyet film müziklerinden "Bozkır’ın Sesi" adlı eseri seslendirdi.

Yüce Harbiyelim

GECEDE sözlerini KKK Org. Yaşar Büyükanıt’ın yazdığı, beste ve düzenlemesini Bilgin Bayrak’ın yaptığı "Yüce Harbiyelim" marşı da seslendirildi. Marş Ata’ya ithaf edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!