Yetişkin çocuğun anne ve babaya bakma görevi yok

Güncelleme Tarihi:

Yetişkin çocuğun anne ve babaya bakma görevi yok
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2006 00:00

Türk Hava Yolları (THY), Diyarbakır’da 8 Ocak 2003 tarihinde düşen Konya uçağında hayatını yitiren 75 kişiden biri olan kabin görevlisi Şenol Yavuz’un ailesinin açtığı 124 milyar liralık tazminat davasında, "Yetişkin bir çocuğun anne ve babasına bakma ödevi yoktur" dedi.

THY’ye ait RJ-100 tipi Konya adlı uçak, 3 yıl önce Diyarbakır’da düştü. Kazada ölen 75 kişiden biri olan kabin görevlisi Şenol Yavuz’un ailesi, THY ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) aleyhine 124 milyar liralık tazminat davası açtı.

Mahkemeye ulaşan bilirkişi raporunda, 23 yaşında uçak kazasında yaşamını yitiren Şenol Yavuz’un PMF Yaşama Tablosu’na (ortalama ömür süresi) göre 60 yaşına kadar 37 yıl çalışarak, 6 yıl da emekli olarak yaşayacağı anlatıldı. Yaşasaydı çocukları olacağı düşünülen Yavuz’un annesi Sevgi Yavuz ve babası Mehmet Yavuz’a 34 bin 746’şar YTL maddi destekte bulunacağı vurgulanan raporda, taksicilikle geçinen baba Mehmet Yavuz’un "oğlunun maddi desteğine muhtaç olmadığı" kanaati belirtildi. Raporda ayrıca baba Mehmet Yavuz’un kazadan sonra THY’den aldığı 10 bin 500 doların geri ödemesi gerektiği de yazıldı.

THY avukatları, bilirkişi raporuna karşı mahkemeye verdikleri dilekçede, Yargıtay Genel Kurulu kararlarına göre "yetişmiş çocukların elverişli ekonomik durumları olsa bile anne ve babaya bakma yükümlülükleri bulunmadığı" belirttildi. Dilekçede düzenli olarak anne ve babasına maddi destekte bulunduğu yönünde bir delilin bulunmadığı söylenen Şenol Yavuz’un yaşasaydı sadece kendi ailesine bakabileceği anlatıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!