Ben buraya kirli çamaşırları yıkamaya gelmedim

Güncelleme Tarihi:

Ben buraya kirli çamaşırları yıkamaya gelmedim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2006 00:00

İki ünlü kardeşin 30 yıldır süren dargınlığı sonunda bitti. Gönül Yazar ile Belkıs Özener dargınlıklarının nedenlerini açık yüreklilikle anlattılar. Gönül Yazar, ünlülerin sinemadaki sesi olarak tanınan kız kardeş Belkıs Özener'le gurur duyduğunu ancak onun verdiği bir röportajda, "Ben, onun kadar evlenmedim" demesine kırıldığını belirtti.

Haberin Devamı

Sahnelerin iki ünlü kardeşi Gönül Yazar ile Belkıs Özener, yıllar sonra Kanal D'de Müge Anlı ile Şenay Düdek'in sunduğu "Dobra Dobra"'da buluştular, aralarındaki dargınlığın nedenlerini birbirlerine açık yüreklilikle anlatıp barıştılar. Belkıs Özener, oğlu ve torunuyla katıldığı programda Gönül Yazar ile birlikte iki güzel düet yaparak mutluluklarını paylaştılar.

Ben buraya kirli çamaşırları yıkamaya gelmedim
Â
Ben buraya kirli çamaşırları yıkamaya gelmedim

Gönül Yazar, kız kardeşi Belkıs Özener'e verdiği ropörtajındaki "Ben onun kadar evlenmedim sözlerine kırıldım" demesine kırıldığını söyledi. Gönül Yazar ise "Çocukları oldu. Kendini çocuklarına verdi. O benim ablam. Ben isteseydim Abla kadrolarında çalışıp, Ben herkese kucak açmış biriydim. O evlatlarına verdi kendini, çocuklarıyla karanlık odada Türkiye'nin en ünlü isimlerini seslendiriyordu. Ne oldu kulvar ayrıldı" dedi.

Haberin Devamı

Ben buraya kirli çamaşırları yıkamaya gelmedim
Â
Ben buraya kirli çamaşırları yıkamaya gelmedim

Belkıs Özener, insanların evlendikten sonra evlerini ayırdıkları için birbirlerinden uzaklaştıklarını, o dönemde ablasının "Bir evden bir Gönül Yazar çıkar" sözüne, albümünü çıkarttığı zaman kendisini aramamasından rahatsız olduğunu belirtirken, kendisinin Türkiye'nin ünlü sanatçılarına dublaj yaptığı için kulvarlarının ayrıldığını ifade etti. Gönül Yazar'da kardeşinin Zeki Müren'e vokal yaparken kızı hastalandığı zaman mazaretini bildirince "Sen git evinde çocuklarına bak" dediğini, sahne dünyasının kurallarının "Yaşamak için öldür" olduğunu söyledi.

O zaman Maksim'de alaturka, gece kulüplerinde batı müziği okuduğunu, sabah 5'de yatıp 8'de kalkıp kardeşime koştuğunu belirten Gönül Yazar, haklarında çıkan haberler yüzünden birbirlerinden uzak durdukları anlattı. Gönül Yazar, daha sonra "Ben buraya kirli çamaşırları yıkamaya gelmedim. Kardeşimle iftihar ediyorum" diyerek barış zeminini yarattı. Ve iki kardeş birlikte iki düet yaptılar.

Haberin Devamı

30 yılın ardından yaşanan dialoglar:

/images/100/0x0/55ead412f018fbb8f89950a4

Barkın: 'Gönül Yazar'ın bir pop albümü çıkıyor. Annemin albümüyle hiç alkası yok. Birbirini üzerine çıkması, örtüşmesi bir tesadüf. Eğer bir kırgınlığı varsa seneler boyu kulvarları farklıysa, albümlerinin de kulvarları farklı.

ŞD: Gönül teyzem böyle söylemiş olabilir mi dediydin. Ben de sana Gönül böyle bir şey yapmaz, sevinmiştir dediydim. Eğer kırgınlık yaşanmışsa

GY: Kocamla annemle minicik bir kırgınlığınız olup düzeldiği olmuyor mu? Bir sayfa yazılarda alındığım bir şey olmuştur. Şu anda söylemiyorum.

BÖ: İletişim kopukluğu ana kız arasında da oluyor. Bazı şeyler vardır ki açıklanmaz. Şöyle açıklanmaz. Aile bireyleri efkarı umumiye söylenmeayecek şeyler vardır.Engellemeler oldu mu? Başkaları tarafından engelleme mutklama olur bizim mesleğimizde.

Haberin Devamı

GY: Ama ben karanlık odayı basıp olayı engelemedim. Bugün ne güzel muaffak oldu. Elin kanlı olsa o benim kardeşim.

ŞD: Bir evden bir Gönül Yazar yeter dedin mi?

GY: Telefonunu almak için Barkın'ı arardım. Annenin, Benek'in numaralarını her şeyi ondan alıyorum. Barkın'la diyalogum daha iyi. Belkıs'da bende yalnız yaşıyoruz. Bulamıyorum. Neden, üç tane eve gidiyor, oğluna, kızlarına gidiyor. Bazen aradığımda bulabiliyorum. Kardeşim üç evi de dolaşıyor.

/images/100/0x0/55ead412f018fbb8f89950a6
MA: Niçin ablanıza evinizi, telefonuzu değiştirdiğiniz zaman vermiyorsunuz?

ŞD: Babylon'daki gecede bir hanım bana 'Belkıs 425 milyon liralık aylık maaşla geçinen bir insan kapısını kimseler çalmadı, kirasını vermekte geçikiyor, zor geçiniyor.' demişti.

Haberin Devamı

GY: Benim kardeşim çok onurludur. Şimdiye kadar benden gelip abla bana bir ayakkabı, elbise al, borcum var dememiştir. Beni niye suçluyorsunuz.

Barkın: 'Bir aileden bir Gönül Yazar çıktığı doğru ama bir aileden bir Belkıs Özener çıkar

BÖ: ODTÜ ve İstanbul Üniversitesi'nde ödüller aldım. İşimi iyi yaptığımın kanıtı bunlar. Ben kırılmam kimseye Ben herkesi severim.

GY: İftihar ediyorum. Önceki gece Babylon'daki konserine gitmek istedim. Sürpriz yapmak istedim. Elimin durumu yüzünden gidemedim.

Barkın: Annemi aramadığı için kırgınım yani...

GY: O zaman kırgınlımı söyleyeyim. Emel Armutçu ile yaptığı ropörtaja takıldı. Ben onun ablasıyım, anne yarısıyım. Şimdi 'Bana dünyayı verseler önüme ablam hakkında böyle bir şey demem. 'Ben ablam gibi olmadım. Dekoltede giymedim. Dekolte giymedim diyemem. Bikini de giyerim. Bir kere evlendim. Ben altı kere evlendim diye mutluluğu arıdım diye suçlumuyum. Barkın beni korumuş.

Haberin Devamı

Barkın: O gazetenin yorumudur. Soru cevap ropörtajı değildir. Dağ dağa küsmüş dağın haberi olmamış.

/images/100/0x0/55ead412f018fbb8f89950a8
BÖ: Biz bir aileyiz. Kesinlikle ablalar kardeşler kesinlikle birbirini arkasından konuşmasını istemiyorum.

GY: Konuşamayacağımız şeyler de var. Ben buraya kirli çamaşırları yıkamaya gelmedim.

BÖ: Bu nasıl bir şöhrettir. Ablam için değil insanlar görünemeyecek kadar beni aramayayanların hepsi suçludur.

GY: Yavuz Bingöl'ün, Özcan Deniz'in, Aysun Kayacı'nın, Ebru Gündeş'in, Nükhet Duru'nun babası çıkıyor, ağlıyor. Ağlayan zırlayan gördünüz mü?

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!