Arınç: Sosyal hayatı cezaevine çevirmeyelim

Güncelleme Tarihi:

Arınç: Sosyal hayatı cezaevine çevirmeyelim
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2006 12:00

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Türkiye'de katı laiklik uygulamasının toplumsal hayatı cezaevine çevirdiğini söyledi.

Haberin Devamı

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Türkiye'de katı laiklik uygulamasının toplumsal hayatı cezaevine çevirdiğini söyledi.

Arınç, Anayasa Mahkemesi'nin 44. kuruluş yıldönümü dolayısıyla yapılan törenden sonra gazetecilerin soruları yanıtladı.

Arınç'a, 23 Nisan'da özel gündemle toplanan TBMM'de yaptığı "manifesto niteliğindeki" konuşmasını hem destek hem de eleştiri almasını nasıl yorumladığı soruldu.

TOPLUMSAL CEZAEVİ

Arınç, Meclis başkanı olarak bazı düşüncelerini bir siyaset bilimci ve hukukçu kimliği ile ifade ettiğini dile getirdi. Son yıllarda Türkiye'nin ekonomi, AB, demokratik reformlar konusunda ilerleme kaydettiğini anlatan Arınç, ancak bir toplumsal barış projesini gerçekleştirmek gerektiğini belirtti.

TBMM Başkanı Bülent Arınç, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"Toplumsal barışın gerçekleşebilmesi için bazı konularda elbirliği yapmamız gerekir. Bu laikliğin yorumlanmasıdır. Laiklik ilkesine ne benim, ne başka bir kimsenin hiçbir zaman ciddi bir itirazı olmaz. Ama laiklikten ne anladığınızı ortaya koymalısınız. Katı laiklik uygulamasıyla insanlara sosyal hayatı, bir cezaevine çevirecek anlayışlar ne kadar zararlıysa laikliği bir barış ve özgürlük, din ve vicdan hürriyeti olarak tanımak ve insanların inançlarına müdahale etmemek de o kadar toplumsal barışa hizmet edecektir.”

BÜLENDİNECAD'A YANIT

CHP Grup Başkanvekilİ Ali Topuz'un kendisini İran lideri Mahmut Ahmedinejad'a benzeterek "Bülendinecad" nitelemesini ima eden Arınç,"ben fikrimi söyledim. Herkes fikrini söylesin, fikir başka, küfür başka. Garip benzetmeler yapmak doğru değil. Siyasi partilerle konumum gereği ekranlarda tartışmaya girmem. Ama bazıları istisna. Küçültücü, hakaret edici ifadeler sadece o kişileri bağlar, bu kişilerin seviyesini ortaya koyar” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!