ADD’ye de gitmiştik

Güncelleme Tarihi:

ADD’ye de gitmiştik
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2006 00:00

3 AKP milletvekilinin 2003 Ekim’inde Ankara Beştepe Hacıbayram Mescidi’nde, Nur Cemaati’nin liderlerinden Mustafa Sungur’la çekilen görüntüleri bir istihbarat raporuna yansıdı. Raporun, AKP’den bir süre önce Anavatan’a geçen Yozgat Milletvekili Mehmet Erdemir’in video görüntüsünün yer aldığı sayfasında "04 Ekim 2003 günü. Beştepe Hacıbayram Mescidi’nde Nurcu Mustafa Sungur Grubu’nun sohbet toplantısında elde edilen görüntü" ibaresi dikkat çekiyor.

AKP Çorum Milletvekili, İçişleri Komisyonu Üyesi Ali Yüksel Kavuştu ile Ardahan Milletvekili, Dilekçe Komisyonu Sözcüsü Kenan Altun’un görüntülerinin yer aldığı sayfalardan birinde ise şöyle yazıyor: "11 Ekim 2003, Berat Kandili gecesi Beştepe Hacıbayram Mescidi. AKP milletvekilleri A. Yüksel Kavuştu, Kenan Altun ve Mustafa Sungur’un
/images/100/0x0/55ea9b99f018fbb8f88b13bb
sohbet görüntüsü." AKP milletvekilleri Kavuştu ve Altun’a istihbarat raporundaki fotoğrafları gösterdik. Kendilerini teşhis edip raporda belirtilen tarihte mescitte olduklarını doğruladılar.

MİT mi, JİT mi ortaya çıksın

Ali Yüksel Kavuştu- AKP Çorum Milletvekili:
Diyanet’in müsaade ettiği bir mescitteyiz. İnkar mı edelim, gerçekten oradayız. Yanımızdaki çocuklarımız da olabilir. Bizi gizlice çekmişler. Namaz kılmak yasak mı? Suçumuz ne, vatandaş olarak bilelim. Bunu yapan MİT ya da olabilir. JİT olabilir. Kaçak çekmişler. Bize açıkca söyleselerdi, çekin, derdik. Bu görüntülerin üç sene sonra meydana çıkmasının manası nedir? Müslüman ülkesinde ibadet ederken bize mani çıkarmasınlar. Bunu yapanlarla ahirette hesaplaşacağız. Dinsiz bir devletin, milletin ayakta durmasına imkan yok. Herkesin inancına ayırım yapmadan saygı duyuyoruz.
/images/100/0x0/55ea9b99f018fbb8f88b13bd


Said Nursi hazretlerinin 130 eserini okudum. Tahkik etseler, Kuran’dan süzülmüş iman hakikatları olduğunu görecekler. Mustafa Sungur, Bediüzzaman hazretlerinin öğrencisi ve hizmetkárı. Onunla görüşmemin bir sakıncası mı var? Bizi görüntüleyip fişleyenler mertçe söylesin, milletvekili meyhaneye gidebilir ama mescide gidemez, desin.

Mustafa Sungur’un Ankara Kültür ve Eğitim Vakfı’yla hiçbir alakası yoktur. Bu vakfı 1979’da kurdum, başkanıyım. Talebelere burs veriyoruz, barınak temin ediyoruz, eğitimleriyle meşgul oluyorum. 1994’te kurduğumuz Gönüllü Teşekküller Vakfı’nın yönetimindeyim. Abdülkadir Aksu, Sabri Ülker, Hak-İş Genel Başkanı da vakfımızda.

Sungur Bey’in bir sakıncası mı var

Kenan Altun- AKP Ardahan Milletvekili:
Evet, fotoğraftaki benim. Biz her yere gideriz. Hiçbir ayrım yapmayız..
/images/100/0x0/55ea9b99f018fbb8f88b13bf
Almanya ziyaretimizde Atatürkçü Düşünce Derneği’nin (ADD) davetine de katıldık. Mustafa Sungur’la yakın ilişkim yok ama anlayamadım, Sungur Bey’in bir sakıncalı tarafı mı var? Bu fani dünyada bizi hangi düşünceyle görüntüye çekmişler? Bu kavga niye? Kardeşlik içinde yaşasak daha iyi değil mi?.

Mustafa Sungur: Nur Cemaati’nin sert ismi

Mustafa
Sungur (77), Said Nursi’nin öğrencileri arasında bugün hayatta kalan ve Nur Cemaati içinde etkin olan dört önemli liderden biri. 1947’de, 18 yaşında bir Köy Enstitüsü mezunu olarak tanıştığı Said Nursi’nin hizmetine girdi. Nursi’nin hayatının son 6 yılında en yakınındakilerden biri oldu. Birçok kez yargılandı, hapse girdi. 12 Eylül döneminde, Nur Cemaati’nin içindeki Anayasa’ya destek tartışmaları sırasında meydana gelen bölünmede "evetçiler" arasında yer aldı. Türkiye ve yurtdışında sürekli sohbet toplantıları düzenleyen Sungur’un adıyla anılan bir grubu var. Bu garup Sözler Yayınevi, Nur Dergisi ve İngilizce ile Arapça da yayımlanan Nur The Light dergisini yayımlıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!