Almanya'da namus cinayeti tartışmaları

Güncelleme Tarihi:

Almanyada namus cinayeti tartışmaları
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2006 19:17

Almanya'da, başkent Berlin'de kardeşi tarafından öldürülen Hatun Sürücü'yle ilgili davanın sona ermesinden sonra alevlenen namus cinayeti tartışmaları sürüyor.

Haberin Devamı

Sosyal Demokrat Partili (SPD) Schleswig-Holstein Eyaleti İçişleri Bakanı Ralf Stegner “Die Welt” gazetesine yaptığı açıklamada, topluma uyum sağlamamaları ve suç işlemeleri durumunda yabancılara karşı daha sert tedbirlerin alınmasını isteyen Birlik partili (CDU/CSU) eyalet içişleri bakanlarını eleştirdi.

Stegner, meslektaşlarının bu tür açıklamalarla ülkede yabancılar hakkında varolan önyargıları körüklediklerini söyledi.
Merkezi Essen kentinde bulunan Türkiye Araştırmalar Merkezi (TAM) Vakfı'nın Direktörü Faruk Şen ise aynı gazeteye yaptığı açıklamada, Sürücü ailesinin tümüyle cezalandırılmasından yana olduğunu belirtti.

Sürücü davasının tüm Türk toplumu için “utanç” olduğunu ifade eden Şen, “Fanatik insanların aklına başına sadece cezai işlemler ve sınır dışı tehdidiyle getirebilirsiniz” dedi. Şen, cami derneklerine de çağrıda bulunarak, namus cinayetlerini kınamalarını istedi.

Almanya Türk Toplumu (TGD) Genel Başkanı Kenan Kolat ise ”Deutschlandradio” radyosuna yaptığı açıklamada, Sürücü ailesinin sınır dışı edilmesine karşı çıkarak, bunun yerine namus cinayetlerinin hiçbir şekilde kabul görmemesi için bir “kınama sürecinin” başlatılması gerektiğini söyledi.

Uyumun eğitim, ekonomi, siyaset ve kültüre katılım anlamına geldiğini ifade eden Kolat, bunun için de Alman vatandaşlığına geçişlerin kolaylaştırılması gerektiğini kaydetti. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!