Öğrencisine tecavüz eden imama 10 yıl hapis

Güncelleme Tarihi:

Öğrencisine tecavüz eden imama 10 yıl hapis
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2006 15:53

Samsun'un Kavak ilçesinde Kuran Kursuna gelen kız öğrencisini alıkoyup tecavüz ettiği iddiasıyla daha önce 10 yıl 10 ay hapse mahkum olan sanık, Yargıtayın bozma kararı üzerine yeni TCK hükümlerine göre yargılandığı davada aynı cezaya çarptırıldı.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki davada, Karayusuf köyü camisinde imamlık yaparken Kuran Kursuna gelen öğrencisi, olay tarihinde 15 yaşından küçük D.G'yi alıkoyma ve tecavüz iddiası ile 10 yıl 10 ay hapse mahkum olan 2 çocuk babası imam F.Ö'nün (32) yargılanmasına, Yargıtayın bozma kararı üzerine yeni TCK hükümlerine göre yeniden devam edildi.

Halen İzmir'de görevli olduğu öğrenilen sanığın katılmadığı duruşmada, savunma avukatları, müvekkillerinin suçsuz olduğunu savunarak, beratını istediler.

İddia makamı ise sanığın, daha önce olduğu gibi “15 yaşından küçük kız çocuğuna tecavüz” suçundan 10 yıl 5 ay, “alıkoyma” suçundan da 5 ay hapis cezasına çarptırılması talebini yineledi.

Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, yeni TCK hükümlerine göre yargılanan sanığı, daha önce olduğu gibi yine 10 yıl 10 ay hapse mahkum etti.

OLAY

Yaklaşık 2 yıl önce ortaya çıkarılan olay, mağdurenin kaldığı yatılı okuldaki günlüğünün görevliler tarafından bulunması sonrasında anlaşılmış, ardından da Kaymakamlıkça başlatılan soruşturma sonucu dava açılmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!