Üniversite hocasına uzun saç, küpe dayağı

Güncelleme Tarihi:

Üniversite hocasına uzun saç, küpe dayağı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2006 00:00

Gazi Üniversitesi Araştırma Görevlisi Remzi Altunpolat, fakülte çıkışı "Burası Gazi, o küpeyi takamazsın" diye kendisine saldıran 5 kişi tarafından tekmelenerek dövüldü. 143 öğretim görevlisi bildiri yayınlayarak, "Şiddetin tırmandırılmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

GAZİ Üniversitesi’nde bir araştırma görevlisine ’uzun saçlı ve küpeli’ olduğu gerekçesiyle okul çıkışında yapılan saldırı, üniversite camiasını ayağa kaldırdı. Aralarında Prof. Dr. Baskın Oran, Prof. Dr. Tülin Öngen, Prof. Dr. Cem Somel’in de bulunduğu 143 akademisyen, olayı protesto eden bir bildiri yayınladı. Gazi Üniversitesi Basın Danışmanı Yard. Doç. Dr. Nazife Güngör ise olayla ilgili, "Daha önce de öğrencilere kimi saldırılar olmuştu, ancak ilk kez bir öğretim görevlimiz saldırıya uğruyor. Rektörlük olarak bu işin peşini bırakmayacağız" dedi.

Gazi Üniversitesi Endüstriyel Sanatlar Eğitim Fakültesi Mali Hukuk Araştırma Görevlisi Remzi Altunpolat, 7 Nisan’da fakülte çıkışında tam da güvenlik görevlilerinin kulübesi önünde 5 kişi tarafından saldırıya uğradı. Altunpolat, akşam saatlerinde meydana gelen olayı şöyle anlattı:

BURASI GAZİ!

Fakültede vize dönemi olduğu için genellikle geç saatlere kadar çalışıyorum. O gün de saat 21.00 sıralarında okuldan çıkıyordum. O sırada çıkışta park etmiş beyaz bir ciptekiler korna çalıp selektör yakmaya başladı. Daha sonra kampusun içinde 2 kişinin dışarıda da 4-5 kişinin beklediğini fark ettim. Tam çıkacakken bir kişi bana ’Bir baksana’ diye seslendi. Durup baktığımda saçımı ve kulağımdaki küpeyi göstererek ’Bu ne böyle’ dedi. ’Ne var?’ dediğimde ise ne olduğunu anlamadan arkadan başıma vuruldu ve bu kişiler ’Burası Gazi, burada o küpeyi takamazsın’ diyerek beni yere düşürüp tekmelemeye başladılar, ardından kaçıp gittiler. Daha sonra hastaneye gittim ve savcılığa başvuruda bulundum.

HOCALAR AYAKTA

Olaya büyük tepki gösteren Ankara’daki üniversite hocaları ise ayağa kalktı. 143 öğretim görevlisinin imzasıyla oluşturulan basın metninde şöyle denildi:

"Bu çirkin saldırıyı sadece meslektaşımız Altunpolat’a yönelik bir saldırı olarak değil; bilimin, uygarlığın, evrenselliğin, özgürlüğün ve demokrasinin taşıyıcısı olan üniversite kurumuna ve üniversiter özgürlüklere yönelik bir saldırı olarak algılıyor ve kınıyoruz. Bu olayın takipçisi olacağımızı ve üniversitelerde şiddeti tırmandırmak isteyenlere, üniversitelerde şiddetin tırmandırılmasından medet umanlara izin vermeyeceğimizi kamuoyuna bildiririz."

DEKAN: GELMEYİN

Saldırıya uğrayan meslektaşlarına destek için Gazi Üniversitesi’nde dün bir basın açıklaması yapmaya karar veren öğretim görevlileri, son anda değişiklik yaparak, açıklamayı Ankara Üniversitesi’nin Cebeci Kampusu’nda yapmak zorunda kaldı. Öğretim görevlileri, kendilerini arayan G.Ü. Endüstriyel Sanatlar Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tevfik Murat Özden’in "Buraya gelmeyin, burada sizin can güvenliğinizi sağlayamayız, kan gövdeyi götürür" dediğini ileri sürdüler. Açıklamayı yapan Ankara Üniversitesi araştırma görevlisi Cenk Yiğiter, şöyle konuştu:

"Bununla beraber kaygılarımız son derece artmıştır. Gündüz vakti meslektaşlarını ziyarete gelen üniversite çalışanlarının can güvenliğinin sağlanamadığı bir yerde meslektaşlarımız, nasıl güven içinde çalışabilir? Böyle bir üniversitede nasıl özgür bir biçimde bilim üretilebilir?"
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!