Hangimiz hayvan

Güncelleme Tarihi:

Hangimiz hayvan
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2006 00:00

Ankara’da bir araya gelen yüzlerce hayvansever, Kutludüğün’deki köpek katliamını protesto etti. Hayvanseverlerin eylemine Hürriyet Gazetesi yazarı Bekir Coşkun da katıldı. Coşkun, "Bu eylemin en büyük önemi, ilk kez Türkiye’nin dört bir yanından hayvanseverleri bir araya getirmesidir" dedi.

Yurdun çeşitli bölgelerinden gelen hayvanseverler Tandoğan’da pankartlar açarak, Anıtkabir’e yürüdü. Hayvansever dernekleri dün sabah önce Etap Altınel’de biraraya geldi. Burada verilen bir seminerden sonra Tandoğan Meydanı’nda toplanan hayvanseverler, "Bugün hayvana yarın insana", "Bu vahşete son verin", "Hangimiz hayvan", "Katilim kim" yazılı pankartlar açtılar.

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş’le film yıldızı Sibel Kekilli basın açıklaması yaptı. Hayvanseverler, "Soruyoruz; sokakta bir tek hayvan kalmayıncaya, gökte uçan son kuş vuruluncaya, dünya başımıza yıkılıncaya kadar, öldürecek miyiz" dediler. Daha sonra Anıtkabir’e yürüyen hayvanseverler, bu ay içinde Ankara Abdi İpekçi Parkı’nda iki eylem daha yapacaklar. Eylemlerin ilk 15 Nisan’da, diğeri 26 Nisan’da yapılacak.

Destek verin

PROTESTO eylemine katılan Hürriyet yazarı Bekir Coşkun, hayvanseverlerin ilgi odağıydı. Pako’nun babası Bekir Coşkun eşi Andrea Coşkun ile eyleme destek verdi. Coşkun, vatandaşları 26 Nisan’da Ankara’da yapılacak büyük protesto eylemine katılmaya çağırdı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!