Veli Göçer'e 18 yıl hapis

Güncelleme Tarihi:

Veli Göçere 18 yıl hapis
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2006 13:18

Marmara Depremi'nde Yalova'da yaptırdığı ve sattığı bazı binaların yıkılması üzerine “birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet verdiği” gerekçesiyle yargılanan müteahhit Veli Göçer ile ortağı mimar İsmet Kösebalaban'a, 18'er yıl 9'ar ay hapis cezası verildi

Haberin Devamı

Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına, tutuklu sanıklar Veli Göçer ve mimar İsmet Kösebalaban, tarafların avukatları ve müdahiller Salim Çakır ile Mustafa Ergüden katıldı.

Savcı, duruşmanın başında, sanıklar hakkındaki bilinen suçlamalarla ilgili önceki mütalaasını sunarak, “birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek” suçundan, yıkılan binalar için alınan 5 ruhsat nedeniyle 5'er kez cezalandırılmaları talebini yineledi.

Duruşmaya müdahil avukatı olarak katılan Rıza Pehlevi Şat ile müdahiller, savcının mütalaasına katıldıklarını söylediler.

Tutuklu sanıklar Veli Göçer ve mimar İsmet Kösebalaban'ın avukatları ise müvekkillerinin suçsuz olduğunu öne sürerek, her 2 sanığın da tahliyesini talep etti.

Duruşmaya verilen 5 dakikalık aradan sonra son sözü sorulan Veli Göçer, “Suçlamaları kabul etmiyorum. Daireleri pazarlamak için satın aldım. Ben arsa pazarlamacısıyım. Depremde ölümlerin yaşandığı diğer binalarla ilgili emsal dosyalara göre, bu kadar süre tutuklu kalarak mağdur edilmiş durumdayım. Tahliyemi talep ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

Mahkeme, Veli Göçer ve İsmet Kösebalaban'ı, 18'er yıl 9'ar ay hapis ve 250'şer YTL para cezasına çarptırdı. Duruşmaya katılan ve depremde söz konusu binalarda yakınlarını kaybeden müdahiller, adliye çıkışında gözyaşlarını tutamadı.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Yalova'nın Çınarcık ilçesinde 17 Ağustos 1999'da meydana gelen depremde yaptırdıkları binaların yıkılarak 195 kişinin ölümüne neden olması nedeniyle sanıklara verilen 25'er yıl hapis cezasına ilişkin kararı bozmuştu. Yargıtay, bazı usul eksiklikleri ile 1 Haziran 2005'te yürürlüğe giren yeni Türk Ceza Kanunu'nu, bozma kararına gerekçe göstermişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!