Fransız gençleri kazandı: Yasa çekildi

Güncelleme Tarihi:

Fransız gençleri kazandı: Yasa çekildi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2006 11:39

Fransa'da aylardır ülkeyi sarsan yeni istihdam yasası Cumhurbaşkanı Jacques Chirac tarafından geri çekildi.

Haberin Devamı

Elysee Sarayı tarafından yapılan açıklamadan kısa bir süre sonra Başbakan Dominique de Villepin kameraların karşısına geçti ve kaldırılan yasanın yerine yeni bir düzenleme getirileceğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Jacques Chirac da yaptığı yazılı açıklamada yasanın gençler yararına bir düzenlemeye gidilerek değiştirileceğini belirtti.

Açıklamada, "Cumhurbaşkanı, Başbakan’ın teklifi ve parlamento grup başkanları ve çoğunluktaki yetkilileri dinledikten sonra, şanslar eşitliğine ilişkin yasanın 8’inci maddesini zorda olan gençlerin işe alınmaları yararına bir düzenlemeyle değiştirme kararı aldı" denildi.

DE VILLEPIN: ANLAŞILAMADIK

Başbakan de Villepin sunulacak olan yeni tasarının güç durumdaki gençlerin iş yaşamına katılmasını sağlayacak bir düzenleme olacağını kaydederken, CPE yasasının anlaşılmamasından duyduğu hayal kırıklığını saklamadı. "Kimse niyetimizi anlamadı, üzgünüm" diyen de Villepin, yasanın geri çekilmesini kendisinin önerdiğini, Chirac’ın da bunu kabul ettiğini vurguladı.

Haberin Devamı

Açıklamaya oldukça gergin bir yüz ifadesiyle gelen Villepin, yasa ile ilgili görüşmeleri yürüten UMP Parlamento grubu başkanlarının çabalarına da atıfta bulundu.

Fransız siyasi analistler, krizin başından bu yana sorun çözücü imajı veren Nicolas Sarkozy’nin bu imajının doğru olmadığı mesajını vermeye çalıştığını kaydetti. Krizin başından bu yana de Villepin puan kaybederken, cumhurbaşkanlığı yarışındaki baş rakibi UMP Lideri Nicolas Sarkozy diyalog mesajları vermişti.

ÖĞRENCİLER MEMNUN

Öğrenciler ise karardan son derece memnun. DHA’nın açıklamanın hemen ardından görüşlerine başvurduğu öğrenciler, "CPE bitti, kazandık" dedi. Şimdi tüm gözler öğleden sonra getirilecek yeni öneriye çevrildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!