Renkler Aston Villa’dan

Güncelleme Tarihi:

Renkler Aston Villa’dan
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2006 00:00

Trabzonspor’un renklerinin İngiliz kulübünden alındığı, bir dönem de bordo mavililerin, Aston Villa’nın gönderdiği formalarla sahaya çıktığı iddia edildi.

TRABZONSPOR Kulübü’nün Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Nizamettin Algan, bordo-mavili kulübün renklerini İngiltere’nin Aston Villa Kulübü’nden aldığını iddia etti. Algan, Trabzonspor Dergisi’ne verdiği röportajda, Karadeniz ekibinin bir dönem Aston Villa Kulübü’nün gönderdiği formalarla sahaya çıktığını, bu nedenle forma renginin İngiliz kulübününki gibi bordo-mavi olduğunu açıkladı. Eski kulüp başkanlarından Şamil Ekinci’nin İngiltere’den dönerken Aston Villa Kulübü’nden forma getirdiğini anlatan Algan şöyle dedi: "Aston Villa, Trabzonspor’dan çok eski bir kulüptür. Trabzonspor’u tanırlar ve renklerimizin bordo-mavi olmasından da çok hoşnutturlar. Barcelona’nın renkleri bize çok uzak. Bu koyu renklere hiçbir zaman ısınamadık. Bizim kulübümüzün belgelenmiş ve benimsenmiş renkleri gök mavisi ve koyu bordodur. Yani esasta Aston Villa’nın renkleridir. Biz 1967’de o renkleri alırken ’Barcelona’nın renkleridir’ diye almadık. Ayrıca bordo ile mavinin ne Karadeniz’le ne de kuruluştaki kulüplerle alakası vardır."

İki kulübün renk seçimi

TRABZONSPOR’un resmi internet sitesinde kulübün renkleri konusunda özetle şu açıklama yer alıyor: Trabzonspor’u kuran iki köklü kulüp İdmanocağı ile İdmangücü’nünkinden farklı, Trabzon’u ve Karadeniz’i simgeleyen renkler aranır. İdmanocağı grubu "koyu bordo", İdmangücü ise "açık mavi" üzerinde görüş bildirir. Sonuçta Trabzonspor’u kuran iki köklü kulüp renk konusunu "bordo-mavi" diye karara bağlarlar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!