Kızıltepe’deki olaylarda 1 kişi öldü

Güncelleme Tarihi:

Kızıltepe’deki olaylarda 1 kişi öldü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2006 14:04

Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde toplanan bin kişilik grup, kendilerine müdahale eden polise taşla saldırdı. Çıkan olaylarda 22 yaşındaki Ahmet Araç ölürken, 10 kişi yaralandı. Kızıltepe'de iki banka şubesi, Vergi Dairesi ve AKP binasının bir bölümü yakıldı. Silopi’de de göstericiler polisle çatıştı.

Haberin Devamı

Diyarbakır'da PKK'lı 4 teröristin toprağa verilmesinden sonra kentte çıkan olaylara destek vermek için Kızıltepe Cumhuriyet Meydanı'nda bugün toplanan yaklaşık bin kişi, saat 11.00 sıralarında kendilerine müdahale etmek isteyen panzeri taşladı. Polisin müdahale etmesi üzerine ara sokaklara dağılan göstericiler görevlilere taş atmayı sürdürdü. Sokaklarda barikat kuran göstericileri dağıtmak için basınçlı su ve göz yaşartıcı bomba kullandı.

Terör örgütü PKK ve elebaşı Abdullah Öcalan lehine sloğan atan göstericiler, Kızıltepe Vergi Dairesi'ne girerek eşyaları tahrip edip, binayı ateşe verdi. Bina kısmen yandı. Çevredeki birçok işyerinin de camlarını kıran göstericiler, AKP İlçe Binası ile Yapı Kredi ve Akbank Şubelerini de yaktı. Akbank’ta mahsur kalan ve dumandan zehirlenen 4 görevli polis tarafından kurtarılarak hastaneye kaldırdı. İtfaiyenin yangına geç müdahale ettiği öne sürülürken, olayların büyümesi üzerine Kızıltepe'deki 4'üncü Hudut Alay Komutanlığı'ndaki jandarma birlikleri ilçeye girerek güvenlik önlemi aldı. Polislerle göstericiler arasında çıkan arbede sırasında Ahmet Araç adlı bir kişi kurşunla yaralandı. Hastaneye kaldırılırken yolda öldü. Olaylar sırasında kurşun ve darp sonucu 10 kişi de yaralandı. Olaylar büyük ölçüde önlenirken, ara sokaklarda yer yer protesto gösterileri sürdü.

VALİ: 16 YARALI, 30 GÖZALTI VAR

Haberin Devamı

Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar, Kızıltepe İlçesi'nde yapılan izinsiz gösteriler sırasında 1 kişinin öldüğünü, 7’si polis 16 kişinin yaralandığını belirterek, 30 kişinin de gözaltına alındığını söyledi. Kılıçlar, yaptığı açıklamada ilçedeki kepenklerin bugün açılmadığını, olayların hızla geliştiğini söyledi. İzinsiz gösteri yapanların Akbank ve Yapı Kredi Bankası ile DYP ve AKP İlçe teşkilatına saldırıda bulunduklarını anlatan Kılıçlar, “Olaylarda Ahmet Araç adlı bir kişi hayatını kaybetti. Olaylar sırasında 7’si polis olmak üzere 16 kişi yaralandı. Yaralıların tedavisi sürüyor. 30 kişi gözaltına alındı. İlçede şu an durum sakin” dedi.

SİLOPİ'DE GERGİNLİK

Şırnak’ın Silopi İlçesi'nde AKP ilçe binasına gelerek siyah çelenk bırakmak isteyen bir grup, polis tarafından engellemek istendi. Grupta bulunanlar kendilerini engellemek isteyen polislere taş ve sopalarla saldırdı. Polis, göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı bomba atarken, havaya ateş açmak zorunda kaldı.
Olayların yatışması için bazı kişiler göstericiler ile polisin arasına girerek olaylara engel olmak istedi. Yaklaşık bir saat süren olaylardan sonra esnaf kepenk kapattı.

SİLVAN'DA KEPENKLER KAPATILDI

Diyarbakır'da olaylar sırasında hayatını kaybeden 25 yaşındaki Mustafa Eryılmaz Silvan'ın Tilmin Köyü'nde toprağa verildi. Bu sabahtan itibaren Silvan'da kepenkler açılmadı. Bir grup gösteri yapmak isterken, ilçeye askeri birlik takviye olarak gönderildi. Bunun üzerine kalabalık dağılırken, güvenlik önlemleri artırıldı.

KAHRAMAN POLİS

Haberin Devamı

Mardin’in Kızıltepe ilçesi’nde, göstericilerin Akbank Şubesi'ne molotof kokteyli atılması üze

Kızıltepe’deki olaylarda 1 kişi öldü
Kızıltepe'de Akbank Şubesi'ne molotof kokteyli atıldı. İçerde mahsur kalan çalışanları polis Eyüp Müftüoğlu kurtardı.
rine yanan bankada, hafta sonunda hesapları düzenlemek için çalışırken mahsur kalan ve ölümle burun buruna gelen 4 banka çalışanını, polis Eyüp Müftüoğlu kurtardı.

Kızıltepe İlçesi’ndeki olaylarda göstericilerin attığı molotof kokteylle Şanlıurfa Caddesi üzerinde bulunan Akbank Şubesi yanmaya başladı. Bankanın giriş bölümü yanınca içeride bulunan 4 çalışanı bankanın arka kısmına sığındı. Evraklarında tutuşmasıyla alevler büyüdü. Ölümle burun buruna gelen 4 banka görevlisi yanmaktan son anda kurtarıldı. Kızıltepe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polislerden 35 yaşındaki Eyüp Müftüoğlu, gaz maskesiyle yanan bankaya dalarak içerideki 4 görevliyi dışarı çıkardı. İsmail Gürcü ve Hasan Hançer adlı polisler de meslektaşına destek verdi. Polis memuru Müftüoğlu, “Arkadaşları tanıyordum. O an başka birşey düşünmedim. Amacım tanıdık arkadaşlarımı kurtarmaktı. Kendileri de Kızıltepeli’dir. Başkası da olsa aynısını yapardım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!