Meclis’te enerji yolsuzluğu tartışması

Güncelleme Tarihi:

Meclis’te enerji yolsuzluğu tartışması
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2006 00:00

ELEKTRİK piyasasında termik santraller ve doğalgaz santrallerinin devrinde kamu aleyhine doğan sonuçları da kapsayan ve 2.2 milyar dolarlık toplam kamu zararı olduğunu ortaya koyan Sayıştay’ın "Enerji Yolsuzluğu Raporu" Meclis’i karıştırdı.

Elektrik Piyasası Tasarısı’nın Genel Kurul’da görüşülmesini erteleten Sayıştay ve Cumhurbaşkanlığı DDK’nın söz konusu raporu, dün Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nun "Gizli oturumunda" ele alındı. CHP adına söz alan Akif Hamzaçebi,

Başkan Mehmet Damar başkanlığındaki Sayıştay Heyeti’nin rapora ilişkin özet sunumu yapıldı. Sunumda, firmaların fizibilite raporlarında söz konusu rakamlarla, gerçekleşen rakamlar arasındaki "uçurum" sinevizyon gösterisi ile fon akış tabloları üzerinde üyelere gösterildi.

Bu arada gizli oturum öncesi Hürriyet’in sorusu üzerine Sayıştay Başkanı Damar, enerji alanındaki yolsuzluk ve usulsüzlükleri içeren raporun tam 2 yıl 5 gün önce Sayıştay Genel Kurulu’nca görüşülüp kabul edildiğini anımsattı. Öte yandan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, TBMM’de brifing verdi. Güler, doğalgazın fiyatını düşürdüklerini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!