Erdoğan: Sosyal demokrat biziz

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: Sosyal demokrat biziz
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2006 16:47

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sosyal demokrat partilerin hükümetin sağlık politikaları konusunda haksız eleştiriler getirdiğini belirterek, “Bunlar sosyal demokrat falan olamaz. Sosyal demokrat biziz. Üst sınıfı eleştiriyorlar, en önemli desteği de oradan alıyorlar” dedi.

Haberin Devamı

AKP Çankaya İlçe Teşkilatı Olağan Kongresi'nde konuşan Başbakan Erdoğan, SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na bağlanması sürecinde pek çok eleştiri getirildiğini ve sonunun kötü olacağının söylendiğini kaydetti. “Soruyorum sizlere iyi mi oldu, kötü mü oldu? Bunlar sosyal demokrat falan olamaz. Sosyal demokrat biziz” diyen Başbakan Erdoğan, daha sonra salondakilere dönerek, “Neyse medyaya yarın bir başlık çıktı” diye espri yaptı.  Ülkenin her katmanına seslendiklerini ifade eden Erdoğan, “Bunlar üst sınıfı eleştirirler, en önemli desteği de oradan alırlar” diye konuştu.
  
Halkın her zaman yanında olduklarını vurgulayan Erdoğan, ”Bunların derdi yok, bizim derdimiz var. Biz hastayız. Milletimizin hastasıyız, dertlisiyiz, sevdalısıyız” dedi.
  
Türkiye'nin demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, sosyal olmanın gereğini de AKP'nin yerine getirdiğini söyledi.
  
“YOL MEDENİYETTİR”
  
Duble yol çalışmalarının da tüm hızıyla sürdüğünü anlatan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Yol medeniyettir, su medeniyettir. Suyu, yolu olmayan köy Ankara'da değil Türkiye'de kalmayacak” diye konuştu.  Köylerin şehrin tüm imkanlarına kavuştuğu gün yüzlerinin tam olarak güleceğini belirten Erdoğan, Van'ın Bahçeşehir ilçesindeki yolun yılın 11 ayı kapalı olduğunu, bu yolu da asfaltladıklarını kaydetti. Erdoğan, “Türkiye'de en iyi satranç oynayan kadınlar bu ilçedeymiş. Yılın 11 ayı kapalı ya onu öğrenmişler, oynuyorlar” dedi.

Haberin Devamı

"ÖĞRENCİLER HAKLARINI TAKİP EDİYOR"

Eğitim alanında da büyük hamleler yaptıklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, 18 Mart'ta Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıldönümü için bu ile gittiğinde iki öğrencinin yanına yanaşarak, okullarında 3 bilgisayar olduğunu ilettiklerini söyledi. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'i arayarak durumu aktardığını belirten Erdoğan, bilgisayarların yola çıktığının, ancak okullara ulaşmadığının görüldüğünü kaydetti. Erdoğan, “Öğrencilerde bile hakkını takip etme dönemi başladı” diye konuştu.
  
Toplu konut alanında yaptıkları çalışmaları da aktaran Erdoğan, 161 bin konutun 60 binini teslim ettiklerini, 478 şantiyede çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü söyledi.
  
AVRUPA BİRLİĞİ
  
Avrupa Birliği (AB) ile ilgili son dönemde bazı eleştirilerin geldiğini belirten Erdoğan, şöyle konuştu:
  
“AB ile ilgili de çok dedikodular yapılıyor. Rehavet varmış, hepsi yalan... Biz dersimizi gayet iyi çalışıyoruz. Tarama süreci inşallah bu yılın sonunda bitiyor. İnşallah ayaklarımızı yere sağlam basarak, AB'deki bu süreci hızlandırıyoruz. Hakkımızı yedirmeyiz, herkes böyle bilsin. Küçük hesaplar peşinde değiliz. Hesaplarımız büyük, Türkiye'ye yakışan hesaplardır.”
  
Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) ait verilerle asgari ücretle hangi gıda maddelerinden ne kadar alınabildiğini anlatan Başbakan Erdoğan, “Bunlar o rakamlar. Ayrıca marketlere gidip sorduğum rakamlar. Ona göre açıklıyorum. Tribüne çıkıp oradan slogan atmak, yok öyle şey...” dedi.
  
ÜÇ Y

Haberin Devamı

Yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla (3 Y) mücadele ettiklerini ifade eden Başbakan Erdoğan, daha önceki iktidarların milletin parasını ”sömürttüğünü”, bunun işçinin, emeklinin, çiftçinin cebinden ödendiğini kaydetti.
 
Yoksullukla da büyük mücadele başlattıklarına işaret eden Erdoğan, 1 milyon 800 bin ailenin evine kömür gönderildiğini, hatta bu kömürü kaymakamların bizzat götürdüğünü söyledi.
  
Türkiye'nin iç borçlarını anlatırken, salondaki bir kişi, Başbakan Erdoğan'a, “Çocuğum işsiz” diye bağırdı. Başbakan Erdoğan da “Senin oğlun da işsiz kalsın. Otur, otur...” karşılığını verdi.
  
Konuşmasında kendi dönemlerinde yasaklarla yaptıkları mücadeleyi de anlatan Erdoğan, “Kopenhag siyasi kriterleriyle birlikte hapishaneler boşaldı mı? Boşaldı. Türkiye özgürlükler ülkesi olmuştur. İşte bizim de farkımız bu” dedi.
 
EĞİTİM YARDIMI

Haberin Devamı

Türkiye'yi eğitim, sağlık, emniyet ve adalet temelleri üzerinde inşa etmek için geceli gündüzlü çalıştıklarını anlatan Başbakan Erdoğan, eğitimde 3 yıl içinde 75 bin derslik inşa edildiğini, en fazla kadroyu da eğitime ayırdıklarını bildirdi. Bu sorunları, iktidara geldiklerinde, “bir ateş topu gibi kucaklarında bulduklarını” belirten Erdoğan, bunu bilerek, çözüm için iktidara talip olduklarını dile getirdi. Yoksul öğrencilere yapılan yardımlardan kitap yardımlarına kadar pek çok icraat gerçekleştirdiklerini ifade eden Erdoğan, kendilerine kaynağın ne olduğu sorusunun sıkça sorulduğunu belirtti.

“Kaynak Türkiye, kaynak AK Parti” diyen Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin kaynaklarını bu alanlara yönlendirdiklerini, AKP'nin dürüst ve ilkeli siyasetiyle kaynakların boş yere harcanmadığını anlattı. Erdoğan, “(Hortumları keseceğiz) dedik. Eskiden hortumlar yolsuzluk şebekelerinin ceplerine bağlıydı. Şimdi devletin kasasına bağlı” diye konuştu.

Haberin Devamı

“EĞİTİMDE ÖZEL SEKTÖRDEN KORKANLAR VAR”

Erdoğan, 15 ilde yeni üniversite kurulacağını anımsatarak, şunları söyledi:

“İstiyoruz ki Türkiye'de üniversitelerimizi coğrafyamıza yayalım. Çünkü şunu da biliyoruz ki üniversitelerin olduğu illerde, modernleşme süreci daha da hızlı olur. Onun için 15 yeni ilimize 15 yeni üniversite kurmak suretiyle buralara öğrencilerimiz gelecek, bu illerimize de hayat bir değişime uğrayacak.

Eğitimde attığımız bu adımdan sonra bir şey daha başardık. Dedik ki, 'Tüm eğitimde devlet, özel sektör ve vakıf sektörü ayrımı yapmayacağız.' Bu 3 ayağın devletle el ele olması lazım. Özel sektör yatırım yapıyor ve biz bundan istifade edelim. Bu yatırımların hepsi bu ülkede istifade edilmesi gerekli yatırımlar. Eğitime de bir faydasının olması lazım. Bunu da başarmamız lazım. Ama bundan ürkenler, korkanlar var. Ürkmeyin diyoruz, hemen bir başka fatura kesiyorlar. Efendim, 'irtica hortlar' diyorlar. Niye irtica hortlasın? İşte, 'Siz bunları özellikle mi seçiyorsunuz?' Niye özellikle seçelim? Özel sektöre ait olan bütün okullar mürteci mi? Nereden çıktı irtica, mürteci? Tanımı ne? Kimi kastediyorsunuz, neyi kastediyorsunuz? Bunlar niyet okuyucu. Sen müfredata bak, orada ne veriliyor. Burada başarı varsa kıskanma, ön kesme ve devlet bunlarla rahat çalışsın. Netice almak zorundayız. Başarılı yavrularımızı görmek zorundayız. Muasır medeniyetler seviyesinin üzerine bu gençliği çıkarmak zorundayız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!