Almanya'da başı kesilen kadın toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Almanyada başı kesilen kadın toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2006 16:25

Almanya'nın Hamburg kentinde yaşayan şizofreni hastası 40 yaşındaki Atilla Sepici'nin, 3 gün önce kafasını gövdesinden keserek öldürdüğü eşi Fatma Sepici'nin cenazesi, memleketi Çanakkale'nin Biga İlçesi'nde toprağa verildi.

Uzun süreden bu yana şizofren teşhisi ile tedavi gören Atilla Sepici, aynı yaştaki eşi Fatma'yı öldürdükten sonra kesik başla Hamburg kentinde yaşadığı bölgede uzun süre dolaştıktan sonra gittiği akaryakıt istasyonunda olanları anlatarak, polise teslim olacağını söyleyince gözaltına alındı. 2 çocuk annesi Fatma Sepici’nin cenazesi dün gece Norveç'te işçi olarak çalışan ağabeyi 44 Mesut Ok tarafından Almanya’dan alınarak uçakla önce İstanbul'a, ardından da karayoluyla memleketi Çanakkale'nin Biga İlçesi'ne getirildi. Fatma Sepici için bugün Çarşı Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze namazını kıldıran Biga Müftüsü Şafak Baran, bir hadiste 1 can kurtaranın binlerce can kurtarmış gibi sevap aldığını, 1 cana kıyanın ise binlerce insanı öldürmüşçesine günah işlediğini belirterek, Fatma Sepici'den sık sık kızlık soyadı ile ‘Fatma Ok’ diye bahsedip cami avlusuna toplananlardan helallık diledi. Cenaze daha sonra İlçe Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kızı Fatma Sepici'nin eşi tarafından öldürülmesi annesi 66 yaşındaki Radife Ok'tan gizlendi. Cenaze törenine Fatma Sepici'nin az sayıda kadın yakını katıldı. Acılı anneye kızının öldürüldüğünün duyurulmaması için evde büyük çaba harcandı. Fatma Sepici'nin Norveç'te yaşayan ağabeyi Mesut Ok, kız kardeşini kendi elleriyle kefenlediğini söylerken, “Bu konuda bana hiçbir şey sormayın. Acımız çok büyük. Kız kardeşime mi üzüleyim geride kalan iki yeğenime mi bilemiyorum” dedi. Fatma Sepici ve eşi Atilla Sepici'nin 2001 yılında çifte vatandaşlık hakkını elde ettikleri ve aynı zamanda Alman vatandaşı olduğu belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!