Büyükdeniz'in ataması Köşk'ten döndü

Güncelleme Tarihi:

Büyükdenizin ataması Köşkten döndü
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2006 12:32

Albakara Türk Genel Müdürü Adnan Büyükdeniz'in Merkez Bankası Başkanlığı'na atanmasına ilişkin kararname Cumhurbaşkanı tarafından onaylanmadı. Başbakan Erdoğan, “Bakanlar Kurulu olarak aramızda kararlaştırıp yeni adayımızı göndereceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan, “Merkez Bankası Başkanlığı Hakkında Duyuru” başlıklı yazılı açıklamada şöyle denildi:

“Merkez Bankası yönetimi hakkındaki Bakanlar Kurulu Kararnamesi, Cumhurbaşkanlığı Makamı tarafından uygun görülmediği gerekçesiyle onanmamıştır.

Merkez Bankası Başkanlığı'na Adnan Büyükdeniz'in, Başkan Yardımcılıklarına ise Mehmet Şimşek ve Birol Aydemir'in atanması yönünde Cumhurbaşkanlığı Makamı'nın onayına sunulan Bakanlar Kurulu Kararnamesi, 23 Mart 2006 tarihinde iade edilmiştir.

Kamuoyunun bilgilerine sunulur.”

AÇIKLAMA İÇİN İKİ GÜN BEKLENDİ

Başbakanlığın, Merkez Bankası kararnamesinin Cumhurbaşkanlığı’nca uygun görülmediği yönündeki açıklamasını iadeden iki gün sonra açıklaması borsa ve diğer ekonomik göstergelerdeki olası olumsuz etkilenmeleri önlemeye yönelik çaba olarak yorumlandı.

ERDOĞAN: YENİ ADAYIMIZI GÖNDERECEĞİZ 

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Merkez Bankası'nın yönetimiyle ilgili kararnameyi iadesine ilişkin, “Bakanlar Kurulu olarak aramızda kararlaştırıp yeni adayımızı göndereceğiz” dedi.

Başbakan Erdoğan, partisinin Güngören İlçe 2. Olağan Kongresi'nden ayrılırken, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.  “Cumhurbaşkanı Sezer'in Adnan Büyükdeniz ile ilgili kararnameyi iade etmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu üzerine Erdoğan, şunları söyledi:  “Sayın Cumhurbaşkanı'na, bu tür boşalmalar olduğu zaman yasalar çerçevesi içinde Bakanlar Kurulu kararıyla teklifimizi yaparız. Bu teklifimiz de aynı şekilde yapılmıştır. Teklifimiz yapıldıktan sonra sayın Cumhurbaşkanımız, 'uygun görülmediği' gerekçesiyle iade etmiştir.”

Erdoğan, “iade gerekçesi var mı?” sorusuna da “hayır” yanıtını verdi.

“Bundan sonraki süreçte ne yapılacağının” sorulması üzerine ise Başbakan Erdoğan, “Yeni adayımızı göndereceğiz. Bakanlar Kurulu olarak aramızda kararlaştırıp göndereceğiz” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!